Regelændringer kan få McLaren til at bygge sin egen motor

16x9
McLaren har ikke haft meget at juble over i år, hvor det blot er blevet til 11 point i sæsonens løb. Foto: SRDJAN SUKI / Scanpix Denmark

McLaren vil overveje at bygge sin egen motor, når nye regelændringer træder i kraft fra 2021. Men kun hvis omkostningerne bliver sænket drastisk.

McLaren har ikke haft meget at juble over i denne sæson, hvor det indtil videre kun er blevet til 11 point.

Det britiske mandskab har haft svært ved at få det til at fungere over de seneste par sæsoner, hvor det har arbejdet sammen med Honda, der er teamets motorleverandør.

Derfor meldes McLaren-teamet nu på jagt efter at få en ny leverandør fra næste sæson. Og når der træder nye regelændringer i kraft fra 2021, vil briterne overveje selv at bygge deres motor.

- Vi er spændt på at se, hvordan de nye motorer kommer til at se ud i 2021. Og om vi overvejer at lave vores egen motor, eller om der vil komme nye producenter på markedet, efter de nye regler er trådt i kraft, siger McLarens tekniske direktør, Zak Brown, ifølge motorsportsmediet Autosport.

En ny producent på markedet kunne være Porsche, efter det tidligere på ugen kom frem, at den tyske bilgigant igen overvejer at træde ind på motorsportens største scene som motorleverandør.

Hvis det skal komme på tale, at McLaren selv skal stå for at udvikle sin egen motor, kræver det, at omkostningerne bliver sænket i de kommende år.

- Vi vil helt sikkert ikke være i stand til at bruge flere hundrede millioner, som det kræver lige nu for at udvikle en motor. De bliver nødt til at ændre reglerne, så det også er noget, der kan kaste en økonomisk gevinst af sig, siger Brown.

- Vi har aldrig tidligere prøvet at bygge vores egen motor, så det vil kræve en god rum tid og en udvidelse af vores kapital, tilføjer han og siger, at McLarens fokus i øjeblikket er på de kommende tre år.

Det er i år Fernando Alonso og unge Stoffel Vandoorne, der er McLarens kørersammensætning. Næste gang de skal i aktion er til Singapores grandprix næste weekend.