Mercedes forlænger med topkører: Jeg har fortjent tilliden

16x9
Valtteri Bottas har optjent 197 point indtil videre i denne Formel 1-sæson. Foto: Scanpix / Scanpix

Mercedes har forlænget samarbejdet med Formel 1-køreren Valtteri Bottas, der også vil være at finde bag rattet i holdets bil i næste sæson.

To grandprix-sejre, og en top tre-placering i den samlede Formel 1-stilling.

Således lyder statistikken for Valtteri Bottas i indeværende sæson, og de flotte bedrifter bliver nu belønnet af finnens hold, Mercedes-AMG Petronas Motorsport. 

Den tyske Formel 1-gigant skriver på sin hjemmeside, at man har forlænget samarbejdet med Bottas, så den finske kører også skal konkurrere i Mercedes-raceren i næste sæson. 

- Jeg er stolt over at fortsætte samarbejdet med Mercedes i 2018 og forblive den del af Mercedes-familien. Sammen bliver vi stærkere hver eneste dag, og hvis vi fortsætter vores hårde arbejde, er der ingen grænser, fortæller Valtteri Bottas.

- Da jeg forpligtede mig til 2017-sæsonen, gav de mig et selvtillids-boost ved at fokusere på de ting, jeg er god til. Den nye kontrakt beviser, at jeg har fortjent denne tillid. 

28-årige Bottas skiftede til Mercedes op til denne sæson, hvor han siden har vundet karrierens første to Formel 1-grandprix'er. 

- Der har været op- og nedture, flest af førstnævnte, og nogle store højdepunkter som eksempelvis hans første to grandprix-sejre i Rusland og Østrig. Alt i alt har det virkelig været nemt for os at fortsætte samarbejdet med ham i 2018, fortæller Mercedes-direktøren Toto Wolff.

Hos Mercedes hedder Bottas' holdkammerat Lewis Hamilton, der i øjeblikket topper serien og kender alt til det at vinde både løb og mesterskaber i Formel 1. Kun Ferraris Sebastian Vettel skiller de to ad med sin andenplads.

- Jeg er meget imponeret over mentaliteten, forpligtelsen og holdånden på det her hold, og det er skønt at være holdkammerat med Lewis. Jeg nyder den gensidige respekt og vilje til at samle holdet, siger Bottas.

Også holdet direktør er glad for det stærke samarbejde mellem de to top-kørere, der altså lige nu dominerer i den sjove ende af Formel 1-skalaen. 

- Respekten og gejsten, der har udviklet sig mellem vores to kørere, er en ekstra bonus for holdet. Kemien og dynamikken mellem Valtteri og Lewis er god, og det er lige præcis, hvad vi har brug for, hvis vi vil yde vores konkurrenter modstand, fortæller han.

Næste opgave for Valtteri Bottas er weekendens grandprix i Singapore.