McLaren skifter motor efter frustrerende sæson

16x9
Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne har kun samlet 11 point sammen indtil videre i denne Formel 1-sæson. Foto: SRDJAN SUKI / Scanpix Denmark

Toro Rosso og McLaren bytter motorfabrikant, så sidstnævnte nu har en aftale med Renault. Det melder Autosport.

Det har været en sæson fyldt med nedture med McLaren-holdet.

Teamets Honda-motorer har ikke fungeret optimalt, og Fernando Alonso har kun formået at samle 10 point sammen, imens der kun står et et-tal ud for Stoffel Vandoornes pointhøst. 

Derfor skal der nu ske noget drastisk, og ifølge Autosport har McLaren og Honda nu valgt at skille deres veje, og det bliver Renault, som nu skal levere motorkraft til McLaren. De har ellers tidligere fortalt, at de sagtens selv kunne være i stand til at bygge en motor, men den nye aftale sætter altså en stopper for den plan.

Honda vendte tilbage til Formel 1 i 2015, hvor de blev motorleverandør for McLaren, men ingen af parterne har aldrig rigtigt fået det helt store ud af samarbejdet. 

Autosport melder, at McLaren vil få den samme mængde power med Renault, som de har hos Honda. De skriver ligeledes, at Toro Rosso skifter fra Renault og til Honda, så McLarens skifte kan gå igennem.

Det rygtes ligeledes, at McLaren-Renault-aftalen er med at flytte Fernando Alonso hen imod en mange-årige forlængelse af sin kontrakt, som udløber i slutningen af dette år.

Mercedes' Lewis Hamilton fører kørernes mesterskab med 238 point, hvilket kun er tre point mere end Ferraris Sebastian Vettel.

De næste granprix er i Singapore, som køres i weekenden.