Red Bull forbereder sig på stor straf i afgørende løb

16x9
Daniel Ricciardo og Max Verstappen kommer hver til at starte sidst i et af de fire resterende løb i sæsonen. Foto: Jorge Guerrero / Scanpix Denmark

Red Bull kommer inden afslutningen på sæsonen til at skifte motorer og vil dermed starte sidst i et af de afgørende løb.

De tog en lignende straf i det italienske grandprix, og nu ser det ud til at ske igen.

Red Bull-duoen, Daniel Ricciardo og Max Verstappen, startede sidst netop det grandprix, da de skiftede dele på deres motorer.

Når Formel1-holdene gør det, skal de starte bagerst i feltet. Jolyon Palmer og Carlos Sainz har for nyligt skiftet til nye Renault-motorer, og nu er det kommer til Ricciardo og Verstappens racere. Det fortæller Red Bulls motorchef.

- Vi kommer til at foretage et motorskifte i begge biler, siger Red Bull motorchef, Dr. Helmut Marko, ifølge PlanetF1.

- Det betyder, at vi kommer til at starte sidst. Vi kommer til at skifte i forskellige løb, så vi i det mindste kommer til at have en bil med i toppen.

Ifølge TV 2 SPORTs motorsportsjournalist Jacob Hammerholt, så er Red Bulls udmelding opsigtsvækkende på flere plan.

- Renault har haft problemer med at få motorerne til at holde i år. Det har allerede kostet for Red Bull tidligere i denne sæson, og nu forventer holdet altså, at det kommer til at ske igen.

- Jeg synes, at det er interessant, at Red Bull kan forudsige, at begge køreres motorer skal skiftes. Og kan planlægge ud fra det, så det er muligt at sørge for, at begge Red Bull-bilerne ikke bliver straffet i samme løb. Men hvis motoren pludseligt går i stykker, så kan teamet jo ikke så godt planlægge efter det.

Stikpille til Renault?

Red Bull og Aston Martin annoncerede i sidste måned, at de går sammen om et team i Formel 1 til næste sæson. 

Aston Martin og Red Bull kommer til at have et 'titel-samarbejde', hvilket gør, at det nuværende Red Bull-hold kommer til at hedde Aston Martin Red Bull Racing.

Motoren vil dog stadig være Renault hos Red Bull i næste sæson, men hos Red Bulls junior-team Toro Rosso er der allerede skiftet ud på motorfronten, der skal køre med Honda-motor.

- Måske sender Red Bull en lille stikpille efter Renault. Den franske motorfabrikant skal til næste år ikke levere til Red Bulls junior-team Toro Rosso, men i stedet til McLaren. Og der går rygter om, at Red Bull har fået at vide, at Renault ikke vil levere motorer til teamet efter 2018-sæsonen. På den baggrund kunne man godt forestille sig, at Red Bull udnytter muligheden til lige at sende en diskret sviner afsted mod Renault, siger Jacob Hammerholt.

Det næste grandprix køres fra den 20. til 22. oktober i USA.