Kørerrokade giver Haas-chef tro på god sæsonafslutning

16x9
Günther Steiner ser muligheder for, at Haas slutter godt af i år. Foto: Scanpix

Carlos Sainz' pludselige skifte fra Toro Rosso til Renault kan være med til at sende Haas længere frem i konstruktørmesterskabet, håber teamchefen.

Kevin Magnussen og Haas kan se frem til en god sæsonafslutning i Formel 1. 

Sådan lyder vurdereingen fra holdets teamchef, Günther Steiner, før sæsonens fire sidste løb i henholdsvis USA, Mexico, Brasilien og Abu Dhabi. 

Amerikanerne ligger før sæsonens sidste måned på en samlet syvendeplads i konstruktørmesterskabet, men der er muligheder for, at det billede kan ændre sig. 

Der er nemlig bare ni point op til Toro Rosso på sjettepladsen, mens der er yderligere fem point op til Williams en plads højere oppe. Haas er dog også nødt til at holde øje med Renault, da de kun er ét point efter amerikanerne. 

- Vi vil arbejde hårdt for at komme tættere på Toro Rosso. Kampen er ikke slut endnu - den er først lige startet, hvis du spørger mig, siger Günther Steiner ifølge Motorsport.com.  

Årsagen til at Günther Steiner er begyndt at se muligheder for avancement ligger i, at Carlos Sainz Jr. har overtaget Jolyon Palmers sæde hos Renault, og derfor forlader han Toro Rosso inden sæsonen er slut. 

Og da spanieren har hentet 48 ud af Toro Rossos 52 point i sæsonen, så øjner teamchefen nu muligheder. 

- Jeg håber, det hjælper. Det kunne det gøre, fordi Sainz er en rigtig god kører, og han har scoret næsten alle Toro Rossos point. Det er helt sikkert ikke en ulempe for os, siger teamchefen.

Det er endnu uvist, hvem der kommer til at overtage det ledige sæde hos Toro Rosso før næste uges amerikanske grand prix i Austin, Texas.

Team Haas har i denne sæson hentet 43 point, og heraf står Kevin Magnussen noteret for 15 point, mens teamkollega Romain Grosjean har hentet 28. 

Selvom det amerikanske mandskab øjner chancen for at tage et spring i konstruktørmesterskabet, så er der fortsat langt op til toppen, hvor Mercedes er tæt på at sikre sig VM-titlen med 540 point, hvilket er 145 point flere end Ferrari på andenpladsen. 

Kampen om kørernes verdensmesterskab føres i øjeblikket af Mercedes' Lewis Hamilton, der er 59 point foran Sebastian Vettel fra Ferrari.