Force India tordner mod dommerne efter straf til konkurrent

16x9
Sergio Perez synes, at det var en mærkelig straf, Hulkenberg fik. Foto: VALDRIN XHEMAJ / Scanpix Denmark

Nico Hulkenberg fik en straf i Abu Dhabi, som han først skulle afsone, når han kom i pit. Straffen endte med at være betydningsløs.

Hos Force India-teamet er de godt og grundigt utilfredse med dommerne i søndagens Formel 1-grandprix - og det er ikke engang en straf til teamet, de brokker sig over. 

Force India er utilfreds med en straf til Nico Hulkenberg fra Renault. Han skar et hjørne i starten af grandprixet, hvilket gjorde, at han kom foran Force Indias Sergio Perez. Hulkenberg fik en straf på fem sekunder, men skulle først afsone dem, da han var i pit.

Dermed havde Renault-køreren mulighed for at opbygge et forspring, så da han havde klaret straffen i pitten, var han stadig foran Sergio Perez, da han kom ud igen.

Perez klagede flere gange i radioen over, at han skulle have haft placering tilbage med det samme, og teamet er enig med ham i, at straffen ikke er hård nok.

- Det er lidt at gøre nar af sporten, at der skal være så mange uoverensstemmelser. Hulkenberg skulle have givet pladsen tilbage, ligesom han gjorde senere i løbet med Romain Grosjean, forklarer Force India-chef Otmar Szafnauer ifølge motorsport.com.

- Hulkenberg skar et hjørne, og FIA (Formel 1-organisationen) gjorde ikke noget ved det, og hvad sker der så? De gik en plads op i konstruktørernes mesterskab, hvilket betyder flere penge og mere konkurrencedygtighed næste år. Jeg ved ikke, hvad dommerne tænker på.

Nico Hulkenberg sluttede nemlig på en sjetteplads og sikrede dermed nok point nok til, at Renault overhalede Toro Rosso i konstruktørmesterskabet, som giver dem flere millioner

Sergio Perez fortæller ligeledes, at han havde lidt svært ved at forstå straffen. Han fik nemlig ikke meget ud af det.

- Jeg tænker, at det var en lidt mærkelig straf. Jeg var foran ham, og han kørte af banen og fik en fordel af det. Jeg synes, at han skulle have givet placeringen tilbage, siger Force India-køreren.