Formel 1-stjerne er usikker på fremtiden

16x9
Daniel Ricciardo vil vente til næste år med at træffe en beslutning om hans fremtid i Formel 1. Foto: KIYOSHI OTA / Scanpix Denmark

Om et år udløber Daniel Ricciardos kontrakt med Red Bull, men australieren har ikke travlt med at få sin fremtid på plads.

Daniel Ricciardo har ikke travlt med at tage en beslutning om sin fremtid i Formel 1, selvom hans kontrakt med Red Bull udløber om et år. 

Australieren har kørt for Red Bull siden 2014, hvor han fem gange har formået at krydse stregen først. Og det er netop mulighederne for at vinde flere løb i fremtiden, der holder ham fra at træffe en beslutning nu. 

- Jeg når formentlig min karrieres højdepunkt under min næste kontrakt, så derfor vil jeg sørge for, at jeg får det maksimale ud af min køreevne. Jeg tager den tid, det tager, siger Daniel Ricciardo til Motorsport.com

- Det handler ikke om selve tilbuddet, men det handler om, hvem der har den bedste bil i 2019. Derfor er det værd at se på, hvordan det går i starten af sæsonen, siger australieren videre. 

Daniel Ricciardo har i år vundet ét løb og er endt på podiet ni gange, hvilket har været stærkt medvirkende til, at han slutter sæsonen som nummer fire i kampen om det individuelle verdensmesterskab. 

Søndag blev sæsonens sidste løb kørt, og her skulle australieren forsvare sin fjerdeplads i den individuelle VM-stilling. Men Ricciardo udgik efter 21 omgange, og så blev han skubbet ned på femtepladsen af Ferraris Kimi Räikkönen.

Red Bull vil vente på Ricciardo

I oktober skrev Red Bulls anden kører, Max Verstappen, under på en kontraktforlængelse, der gælder frem til 2020. Nu sætter det østrigske mandskab alle sejl ind på at få en aftale på plads med Ricciardo. 

- Han kender vores klare holdning, og det har jeg diskuteret med ham. Vi vil have ham på holdet, og hvis det tager yderligere seks måneder, så må det være det, sagde Red Bulls teamchef, Christian Horner, tidligere på måneden ifølge Autosport.

- Det næste skridt, han skal tage som en 28-årig, er meget vigtigt for ham. Jeg er sikker på, at han kommer til at tage den tid, han skal bruge, for at beslutningen bliver den rigtige, lød det videre fra Christian Horner. 

Og Ricciardo afviser da heller ikke at fortsætte hos Red Bull. 

- Jeg er sikker på, at der vil være nogle samtaler i løbet af de næste par uger - særligt med mit hold. Men når jeg kommer hjem over julen, vil jeg ikke tænke på motorsport, siger australieren. 

Daniel Ricciardos karriere i Formel 1 startede i 2011, hvor han fik en plads på Toro Rosso-holdet, der er Red Bulls udviklingshold. 

Teams og kørere i 2018
Her er Formel 1-bilerne i 2018