Magnussen efter snurretur: - Det var et risikabelt træk

16x9
Kevin Magnussen sluttede årets sidste grandprix på 13. pladsen Foto: Grand Prix Photo / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen satsede forgæves i årets sidste løb.

Der var ikke så meget at tabe for Kevin Magnussen og Haas-teamet i Abu Dhabi.

Teamet lå inden løbet på en sikker ottendeplads i konstruktørmesterskabet, men med et godt løb var det muligt at fange både Renault og Toro Rosso.

Men det krævede, at de to kørere ville nå langt frem i feltet.

- Jeg vidste godt, at jeg havde brug for en aggressiv start, hvis jeg skulle noget i dette løb. Men det er, hvad det er. Ærgerligt, sagde Kevin Magnussen efter løbet til TV3+.

Den danske Formel 1-kører satsede stort i starten. En strategi, der tidligere i sæsonen har givet Magnussen mange pladser.

Men i Abu Dhabi var det et sats, der kostede Magnussen dyrt.

- Jeg prøvede på ydersiden, og det var et risikabelt træk. Der var ikke nok plads, men jeg prøvede alligevel i håb om, at indersiden ville klumpe sammen. Men jeg tabte bagende og røg ud af banen. Så kom jeg tilbage, og så tabte jeg bagenden igen og snurrede rundt, fortalte danskeren.

Magnussen røg ned på sidstepladsen og måtte derfra kæmpe sig frem gennem feltet.

En 13. plads blev det til for danskeren.

- Jeg havde ikke noget fart i bilen. Den kørte ikke godt. Jeg tror, at bilen er blevet beskadiget af at snurre rundt i starten. Jeg kunne ikke andet end at holde pladsen, sagde Magnussen, der trods en ærgerlig slutning på sæsonen vil tænke tilbage på 2017 med godt humør.

Næste Formel 1-løb bliver kørt den 25. marts 2018 i Australien.