- Den bane passer ikke til Formel 1, siger verdensmester

16x9
Lewis Hamilton fik skrabet 363 point sammen i Formel 1-sæsonen. Foto: VALDRIN XHEMAJ / Scanpix Denmark

Lewis Hamilton fortæller, at de manglende overhalinger i søndagens grandprix viser, at banen ikke er beregnet til bilernes nuværende opsætning.

Lewis Hamilton strutter ikke kun af lutter glæde, efter sæsonens sidste grandprix er blevet kørt.

Mercedes-køreren jagtede sin teamkollega, Valtteri Bottas, igennem hele Abu Dhabis grandprix, men han formåede aldrig at komme tæt nok på til at overhale. Og dette giver han banen skylden for.

- Det er en fantastisk bane, men desværre passer den ikke særlig godt til bilerne. Man kan blandt andet ikke følge med i den sidste sektor, forklarer den nykårede verdensmester, Lewis Hamilton, ifølge Autosport.

- Det er en af de værste baner, når det kommer til dette. Bottas og jeg har den samme bil, så jeg ville aldrig kunne komme til at overhale, medmindre han lavede en stor fejl.

Briten blev spurgt ind til, om hans manglende evne til at overhale i søndagens løb skyldtes, at det var en holdkammerat, som var i front, men det fejede han hurtigt af banen.

- Det er lige meget, hvilken bil der var foran. Det er stadig meget svært. Banen har, ligesom mange andre, sine små fejl. Jeg er ikke en banedesigner, og jeg ved ikke, hvad der kunne have været gjort anderledes, forklarer Mercedes-køreren

Den 32-årige brite kunne allerede tilbage i slutningen af oktober fejre sit fjerde verdensmesterskab.