Magnussens konkurrent er ked af, det store mål glippede

16x9
Pierre Gasly på vej i sin Toro Rosso-racer i Mexico. Foto: Peter Fox / Scanpix Denmark

Pierre Gasly og Toro Rosso mistede søndag sjettepladsen i konstruktørmesterskabet til Renault, da Nico Hülkenberg blev nummer seks i årets sidste løb.

Søndag lagde Abu Dhabi asfalt til sæsonens 20. og sidste grandprix. 

Allerede inden løbet havde Lewis Hamilton sikret sig det individuelle verdensmesterskab, mens Mercedes havde sat sig på konstruktørmesterskabet. Men der var stadig sekundære placeringer at køre om. 

Både Haas, Toro Rosso og Renault kunne således nå sjettepladsen i den samlede stilling, og her endte sidstnævnte som den store vinder, da de på grund af Nico Hülkenbergs sjetteplads skubbede Toro Rosso ned på syvendepladsen. 

- Jeg er virkelig skuffet over, at vi ikke var i stand til at beholde vores sjetteplads i konstruktørmesterskabet. Det var målet. Vi vidste det ville blive svært, men det var muligt, siger Pierre Gasly, der overtog Daniil Kvyats sæde hos Toro Rosso i slutningen af september. 

Pierre Gasly nåede i denne sæson at køre fem løb i motorsportens kongeklasse, men han har endnu ikke formået at få point. Og selvom han er skuffet over søndagens resultat, så glæder den 21-årige franskmand sig over den erfaring, han har fået. 

- På den positive side, så har de sidste tre løb med Toro Rosso været meget brugbare for mig. Jeg har fået en masse erfaring, og det vil helt sikkert hjælpe mig med at få en god start næste år. Jeg ser allerede frem mod 2018, siger Gasly. 

I oktober skiftede Carlos Sainz Jr. Toro Rosso ud med Renault, og derfor hentede mandskabet amerikaneren Brendon Hartley ind til de sidste fire løb. Han formåede heller ikke køre sig i pointene. 

Haas jagtede også sjettepladsen

Kevin Magnussen og Haas-teamet lå før årets sidste løb på ottendepladsen, men de lå kun to point efter Renault og seks point efter Toro Rosso, så en sjetteplads var inden for rækkevidde. 

Danskeren startede som nummer 14 og var derfor tvunget til at køre sig mindst seks pladser frem i sæsonens sidste løb, hvis den mulighed skulle holdes i live. Derfor satsede Magnussen allerede på første omgang, hvilket resulterede i en snurretur. 

- Jeg vidste godt, at jeg havde brug for en aggressiv start, hvis jeg skulle noget i dette løb. Men det er, hvad det er. Ærgerligt, sagde Kevin Magnussen efter løbet til TV3+.

Kevin Magnussen sluttede løbet som nummer 13, og da teamkollega Romain Grosjean blev nummer 11, sluttede Haas sæsonen på ottendepladsen i konstruktørmesterskabet. 

Den 25-årige dansker har i sæsonens løb hentet 19 point til holdet, mens Grosjean har sørget for 28. 

Lewis Hamilton vandt det individuelle verdensmesterskab med 363 point foran Ferraris Sebastian Vettel og holdkammeraten Valtteri Bottas.