Nykåret verdensmester lovpriser nyt dæk i Formel 1

16x9
Lewis Hamilton brænder dæk af efter årets sidste Formel 1-grandprix i Abu Dhabi. Foto: VALDRIN XHEMAJ / Scanpix Denmark

Lewis Hamilton er svært begejstret for Pirellis nye hypersoft-dæk, som bliver en del af dækleverandørens dækserie for 2018-sæsonen.

De sidste rester af supersoft-dækkene blev brændt af, da Lewis Hamilton søndag lod sig hylde som ny verdensmester i motorsportens kongeklasse, Formel 1.

Tirsdag var han tilbage på banen i Abu Dhabi for at sikre Mercedes vigtig data til vintermånederne, og nogle af de 136 testomgange blev brugt på at afprøve det nye hypersoft-dæk, som bliver en del af Pirellis dækserie næste år.

- Vi har fået en god, tidlig forståelse af disse 2018 Pirelli-dæk. Ud fra et tidligt indtryk er det nye hypersoft det bedste dæk, Pirelli har produceret siden sin tilbagevenden til Formel 1, sagde Lewis Hamilton ifølge Autosport efter testen.

Pirelli afløste i 2011 Bridgestone som dækleverandør til Formel 1, og den italienske dækproducent har til den kommende sæson gjort sine fem eksisterende tørvejrsdæk blødere og tilmed indført et nyt dæk i hver ende af skalaen.

Hypersoft-dækket erstatter ultrasoft-dækket som det blødeste dæk, og ud over det ekstraordinære bløde dæk har Pirelli præsenteret et superhard-dæk.

Dermed vil der fremover være i alt syv forskellige tørvejrsdæk. Hertil har kørerne fortsat intermediate-dæk til eksempelvis støvregn og regnvejrsdæk til rådighed.

Hamilton vil have blødere dæk

For Lewis Hamiltons skyld kunne Pirelli dog godt have gjort de eksisterende dæk endnu blødere. Ferraris Kimi Räikkönen bemærkede umiddelbart heller ikke den store forskel på 2017- og 2018-dækkene.

Han udtrykte dog - akkurat som Hamilton - glæde over det nye hypersoft-dæk.

- Følelsen var god. Selvfølgelig har de et godt greb her (i Abu Dhabi, red.), og det var helt sikkert et hurtigere dæk, sagde Ferrari-finnen.

Räikkönen var hurtigst af alle i tirsdagens test på Yas Marina-banen i Abu Dhabi, mens Lewis Hamilton var tredjehurtigst. Med undtagelse af Robert Kubica satte alle kørerne deres hurtigste tid på hypersoft-dæk.

Onsdag fortsætter Formel 1-teamene med at indsamle brugbar data.