Kendt bilmærke vender tilbage - Formel 1-team skifter navn

16x9
Sauber får et noget længere navn i næste sæson. Foto: Mark Thompson / Scanpix Denmark

Alfa Romeo vender tilbage til Formel 1 i 2018, hvor de har indgået et partnerskab med Sauber og Ferrari.

En gammel kending vender tilbage i Formel 1.

Alfa Romeo gør nemlig igen sit indtog efter 30 års fravær og har fundet frem til et samarbejde med Sauber og Ferrari. Sauber er ivrige efter at danne et endnu tættere bånd med Ferrari, end de har i forvejen.

Derfor har det i et stykke tid næsten været sikkert, at en af sæderne hos Sauber i 2018 vil gå til Formel 2-mesteren og Ferrari-testkøreren, Charles Leclerc. Autosport skriver, at teamet stadig overvejer, om begge kørere skal skiftes ud, eller om de beholder Marcus Ericsson.

Sauber vil i fremtiden blive kendt som Alfa Romeo Sauber F1 Team, og aftalen vil inkludere et strategisk, kommercielt og teknologisk samarbejde. Alfa Romeo bliver samtidig limen i mellem Ferrari og Sauber, skriver mediet.

Ferrari-formanden, Sergio Marchionne, har i de seneste måneder gjort det klart, at han ville bringe Alfa-navnet tilbage i Formel 1 for første gang siden 1985.

- Denne aftale med Sauber er et stort skridt i at genetablere Alfa Romeo-mærket, siger Marchionne.

Saubers formand, Pascal Picci, forklarer, at Alfa er en ideel partner for teamet.

- Alfa Romeo har en lang historie af succes i forskellige grandprixer, og vi er stolte over, at sådan et firma vil arbejde sammen med os. Vi er sikre på, at vi kan bringe stor succes til Alfa Romeo Sauber F1 Teeam, og vi ser frem til et langt partnerskab, siger formanden.

Sauber endte i denne Formel 1-sæson sidst af alle teams i konstruktørernes mesterskab.