Magnussen efter første sæson: - Det føles som at køre Formel 1 med et Formel 3-hold

16x9
Magnussen scorede 19 point i årets løb for Haas. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen er glad for tilværelsen på Team Haas, som han skiftede til før den netop overståede sæson.

Formel 1-sæsonen er slut, og danske Kevin Magnussen kan gøre status over sin første sæson for amerikanske Team Haas. 

Danskeren skiftede før den netop overståede sæson Renault ud med det amerikanske mandskab, og selvom de sportslige resultater har været en blandet pose bolsjer, så er Magnussen tilfreds med sin arbejdsgiver. 

- Jeg føler mig hjemme, og jeg er meget glad. Alle er her for at køre race. Der er ikke så meget bullshit eller andre kommercielle ting. Det er et meget ukommercielt racerhold. Det føles lidt som at køre Formel 1 med et Formel 3-hold. Det er meget lige til, siger Kevin Magnussen til ESPN

Kevin Magnussen sluttede sæsonen med 19 point, hvilket var ni point færre end teamkollegaen, Romain Grosjean. Og selvom det altså blev til et nederlag i den interne kamp, så er han alligevel glad for samarbejdet med kollegaerne på det amerikanske mandskab. 

- Jeg tror, det handler om, at vi ikke skal omgås mennesker, som vi ikke har lyst til. Der er ikke nogen her, som jeg ikke nyder at arbejde med. Man skal ikke lave alt muligt, som ikke har noget at gøre med Formel 1. Det hele handler om race og ikke andet, siger danskeren. 

Magnussen har en fortid på McLaren og Renault, der traditionelt set er to af de store hold i Formel 1. Derfor var det en omvæltning, da han sidste år valgte at skrive kontrakt med Haas, der blot har to år på bagen i motorsportens kongeklasse. 

Og det passer den 25-årige dansker ganske fint, at han nu har sin daglige gang hos et af de mindre hold. 

- Man går bare hen og snakker med dem (teamchef Günther Steiner og holdejer Gene Haas, red.). De behøver ikke at snakke med sponsorer eller lave andre ting. De arbejder på kontoret sammen med os andre - væk fra alt, siger Kevin Magnussen. 

Magnussen, Grosjean og resten af Formel 1-feltet begynder den nye sæson den 25. marts, når årets første grand prix løber af stablen i Melbourne, Australien.