Magnussen glæder sig til år to hos Haas: - Jeg ved, hvad jeg mangler

16x9
Kevin Magnussen håber på at få mere styr på bilen i næste sæson. Foto: EVARISTO SA / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen er i gang med forberedelserne til 2018-sæsonen, hvor han håber at få en racer, der passer bedre til hans stil.

Formel 1-sæsonen er slut, og med fuld fart er Kevin Magnussen begyndt at se frem mod sit andet år hos amerikanske Haas.

Danskeren scorede i 2017-løbene 19 point, hvilket var 9 point færre end teamkollegaen, Romain Grosjean. Derudover tabte Magnussen også den interne kamp i kvalifikationen til franskmanden.

Men det ændrer ikke på, at Kevin Magnussen er glad for at være hos Haas, og at han er fortrøstningsfuld forud for den kommende sæson.

- Jeg ved, hvad jeg mangler, men det har været svært at få udløst det potentiale i bilen i år. Det bliver interessant at begynde sæsonen med et team, hvor jeg ved, hvad jeg mangler og kan arbejde på det fra begyndelsen, siger Kevin Magnussen til Autosport.

Den 25-årige dansker fortæller, at han ikke bryder sig om, når bilen overstyrer, og det er noget, de har kæmpet med i den nu overståede sæson. Magnussen indrømmer også, at Grosjean har været bedre til håndtere bilen, når den overstyrer.

- Forhåbentligt kan vi forbedre os og tilpasse bilen, så den passer bedre til min stil. Men det er der ingen garantier for, så jeg arbejder på at lære at leve med det. Man kan ende med at få en bil, der kan være svær en gang imellem, og det er man bare nødt til at acceptere, siger Magnussen.

Tilfreds med sin første sæson

Magnussen har en fortid hos McLaren og Renault, der traditionelt set er to af de store teams i Formel 1. Derfor var det en omvæltning, da han sidste år valgte at skrive kontrakt med Haas, der blot har to år på bagen i motorsportens kongeklasse. Men danskeren føler sig allerede godt tilpas.

- Jeg føler mig hjemme, og jeg er meget glad. Alle er her for at køre race. Der er ikke så meget bullshit eller andre kommercielle ting. Det er et meget ukommercielt racerhold. Det føles lidt som at køre Formel 1 med et Formel 3-hold. Det er meget lige til, sagde Kevin Magnussen til ESPN for en uge siden.

Og det passer den 25-årige dansker ganske fint, at han nu har sin daglige gang hos et af de mindre teams.

- Jeg tror, det handler om, at vi ikke skal omgås mennesker, som vi ikke har lyst til. Der er ikke nogen her, som jeg ikke nyder at arbejde med. Man skal ikke lave alt muligt, som ikke har noget med Formel 1 at gøre. Det hele handler om race og ikke andet, lød det fra danskeren.

Kevin Magnussen, Romain Grosjean og resten af Formel 1-feltet begynder den nye sæson den 25. marts, når årets første grandprix løber af stablen i Melbourne, Australien.