Magnussen under pres i 2018 - risikerer at blive overhalet

16x9
Presset på Kevin Magnussen stiger i det nye år, mener motorsportsreporter Jacob Hammerholt. Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Scanpix

Efter 2018 udløber Kevin Magnussens kontrakt med Haas, så han er under pres i det nye år for at bevise sin berettigelse i Formel 1.

Kevin Magnussen sikrede sig i slutningen af 2016 en toårig kontrakt hos Haas-teamet efter nogle usikre år hos McLaren og Renault.

Hos det noget mindre Formel 1-team har danskeren derfor ikke haft 'kontraktøksen' hængende over hovedet, og samtidig har Magnussen fået mulighed for at sætte sit præg på tingenes tilstand og ikke mindst på sin racer, så den er præcis, som han vil have den i 2018-sæsonen.

Det bliver afgørende for Magnussen, at han i 2018 tager springet fra at være en god Formel 1-kører til at være en fremragende Formel 1-kører

Jacob Hammerholt, TV 2 SPORT's motorsportsreporter

Og her bliver det vigtigt, at det spiller i endnu højere grad, vurderer TV 2 SPORT's motorsportsreporter Jacob Hammerholt.

- Heldigvis er han et sted, hvor han føler sig tryg og værdsat, og han har lært teamet at kende i år og præget udviklingen af den nye Haas-racer. Men der er ingen tvivl om, at Kevin Magnussens barndomsdrøm om at blive verdensmester i ekstrem høj grad bliver afgjort af 2018, siger Jacob Hammerholt.

Det er nemlig kontraktår for Magnussen.

Hold øje med de unge

I 2017-sæsonen scorede han 19 point i sæsonens 20 grandprixer, hvilket rakte til en 14.-plads i VM-stillingen - én plads under teamkollegaen Romain Grosjean, der dog satte ni point flere ind på kontoen end Magnussen.

Så Magnussen skal selvfølgelig måle sig op mod personen, der kører i en sammenlignelig racer. Han skal faktisk slå ham i 2018, for ifølge Jacob Hammerholt kan han "ikke tåle at tabe to år i træk til franskmanden."

Men han skal også kigge sig over skulderen.

- Bliver Magnussen en kører, som ’kun’ bliver ansat af de mindre teams, eller formår han at tage skridtet mod at blive en topkører for de store teams? Næste sæson kommer til at være meget afgørende, når det spørgsmål skal besvares.

- Kevin Magnussen er dygtig, og han er også ung. Men med sine 25 år er der altså kørere, som er noget yngre og også kører for bedre teams. Max Verstappen og Esteban Ocon i 2017 - og næste år kommer Charles Leclerc også ind i Formel 1. Så der er pres på fra alle sider.

- Magnussen skal være konkurrencedygtig mod de erfarne kørere, der har kørt Formel 1 langt længere tid end ham. Og så skal han vise sit værd over for de yngre kræfter i Formel 1, som af flere eksperter bliver spået til at være kommende verdensmestre. Derfor bliver det afgørende for Magnussen, at han i 2018 tager springet fra at være en god Formel 1-kører til at være en fremragende Formel 1-kører. Ellers risikerer han at blive overhalet i kampen om de gode sæder hos topteams.

Skal ikke ændre kørestil

Danskeren fik undervejs i 2017 et ry i Formel 1-feltet for at køre beskidt. Fernando Alonso kaldte ham en idiot og postulerede, at alle i Formel 1-feltet delte hans holdning. Forinden havde han også haft en batalje med Nico Hülkenberg, der afbrød et interview for at lange ud efter danskeren.

Nu ved alle i feltet, at hvis Magnussen skal overhales eller kommer bagfra, så skal man være klar på kamp

Jacob Hammerholt

Magnussen er hele vejen igennem blevet forsvaret af sin teamchef, Günther Steiner, og selv har danskeren på intet tidspunkt taget kritikken til sig og villet lægge sin kørestil om.

Det skal han heller ikke gøre i 2018, mener Jacob Hammerholt.

- Tværtimod synes jeg, at det var rart at se Magnussen få noget kampgejst med på banen. Så kan det godt ske, at de store og mere rutinerede navne ikke syntes, det var så fedt engang imellem og brokkede sig. Men Magnussen lod sig ikke kue og fortsatte sin stil.

- Og nu ved alle i feltet, at hvis Magnussen skal overhales eller kommer bagfra, så skal man være klar på kamp. Der er kommet noget respekt om Magnussen, og det kommer ham til gode i næste sæson og i de kommende år.

Formel 1-sæsonen starter med det australske grandprix den 25. marts. Sæsonen består af 21 grandprixer.