- Jeg har modbevist kritikerne, siger Formel 1-debutant

16x9
Lance Stroll kom på podiet i grandprixet i Aserbajdsjan. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Scanpix Denmark

Lance Stroll føler, at han i løbet af den overståede Formel 1-sæson fik kompenseret for sin dårlige start.

Den første sæson i Formel 1 endte alligevel med at blive en succesfuld en af slagsen for Lance Stroll.

Den 19-årige canadier sluttede sæsonen som den 12. bedste kører med sine 40 point. Dermed føler han, at han på banen fik svaret igen på den kritik, han fik i begyndelsen af sæsonen efter at være udgået i de første tre grandprix'er.

- Jeg føler, at jeg har det (modbevist mine kritikere, red.). Faktisk ved jeg, at jeg har det, siger Stroll til Autosport.

Gjorde det for sig selv

En af kritikerne i marts var landsmanden og den tidligere Formel 1-verdensmester Jacques Villeneuve. Han beskyldte Strolls arbejde for at være til grin sammenlignet med holdkammeraten på Williams, Felipe Massa.

Kritikken begyndte at forstumme i sæsonens syvende grandprix. På hjemmebanen i Canada.

Her blev det til Williams-kørerens første point i Formel 1. Det blev fulgt op i det efterfølgende grandprix, hvor det blev til en tredjeplads i Aserbajdsjan. Sæsonens bedste resultat.

Han afviser dog, at det var motivationen for at hævne sig på kritikerne, der gjorde, at han fik kørt sig op i løbet af sæsonen.

- Jeg gjorde det aldrig for vise, andre tog fejl. Jeg gjorde det for mig selv. Det er det, som har motiveret mig hele vejen igennem.

- Jeg er den samme person, som jeg var for otte måneder siden, da jeg gik igennem den hårde tid, slår Stroll fast.

Lance Stroll fik tilbudt sædet hos Williams, efter han sidste år vandt Formel 3-klassen. Han sluttede sin første Formel 1-sæson tre point dårligere Felipe Massa. Men 21 point bedre danske Kevin Magnussen.