Alonso følte sig ydmyget efter årets sidste træning

16x9
Der har ikke været meget at smile af for Fernando Alonso og McLaren i denne sæson. Foto: GIUSEPPE CACACE / Scanpix Denmark

Fernando Alonso fik sig en negativ overraskelse, da han testede den motor, der var blevet lavet til McLaren-bilerne forud for sæsonen.

Der var store forventninger hos Fernando Alonso, da han begyndelsen af 2017 mødte op til sæsonens første Formel 1-træning i Barcelona.

Året forinden havde hans hold, McLaren, sluttet som nummer seks i konstruktørernes mesterskab. Tre pladser bedre end i 2015.

Håbet var nu, at holdet kunne rykke yderligere op i Formel 1-holdenes rangorden. Men han blev grueligt skuffet.

Honda, som leverede motoren til McLaren, havde bidraget med en helt ny én af slagsen. Motoren skulle dog vise sig at være et skridt tilbage i både ydeevne og stabilitet.

Det påvirkede Alonso hårdt, fortæller McLarens direktør, Eric Boullier.

- Som et konkurremenneske gør han sine mentale forberedelser over vinteren. Han forestiller sig inde i hovedet, hvordan sæsonen skal forløbe, og det motiverer ham blot endnu mere, fordi han forsøger at opnå sine egne mål.

Fernando Alonso kørte sig frem til 17 point i år.
Fernando Alonso kørte sig frem til 17 point i år. Foto: CLIVE MASON / Scanpix Denmark

- Men da han mødte op i Barcelona og så, at motoren ikke var blevet bedre, følte han en blanding af ydmygelse, tristhed og frustration. Det var ikke godt, siger Bouillier til Autosport.

Slog hul i væggen

Fernando Alonso har flere gange i den netop overståede sæson udtrykt sin utilfredshed med at skulle køre med en Honda-motor.

I april meddelte spanieren, at han aldrig havde kørt med mindre fart, end han gjorde med Honda-motoren. Det fik blandt andet Alonso til at sige, at han kun ville blive, hvis teamet havde vundet et løb inden september.

Det ultimatum trak han senere tilbage, selvom holdet aldrig nået at vinde et løb i sæsonen. I stedet valgte han at forlænge med McLaren. Det betød dog ikke, at frustrationerne blev mindre.

Ved Singapores grandprix i september så McLaren for en gangs skyld ud til at have en bil, der kunne konkurrere med i den sjove ende af feltet. Derfor var frustrationen stor hos Alonso, da han blev kørt af banen i det første sving i løbet. 

Han har siden fortalt, at han slog et hul i væggen på sit værelse, da han udgik af grandprixet.

- Han har denne vrede inden i ham, fordi han ved, han kan gøre det bedre. Han ved, han kan blive den bedste. Og han er nødt til at vise det. Jeg tror, at hvis han vinder, vil han også slå et hul i væggen, sagde Bouillier efter episoden i Singapore.

Efter den overståede sæson har McLaren valgt at skifte Honda ud som motorproducent til fordel for Renault. Bouillier håber, at det kan gøre forskellen for Alonso i den næste sæson.

McLaren fik 30 point i 2017 og sluttede næstsidst i konstruktørernes mesterskab.