Magnussen-chef: Vi har bevist, vi ikke er en skuffelse

16x9
Kevin Magnussen og resten af Haas-mandskabet sikrede sig flere point i 2017 end i året forinden. Foto: Joe Klamar / Scanpix

Haas har leveret gode præstationer på banen, som ikke er set i mange år hos et nyt Formel 1-hold.

Haas har fået bevist, at de i holdets første to sæsoner i Formel 1 kan gøre en forskel.

Det mener Günther Steiner, som er chef på holdet og blandt andet bestemmer over holdets danske kører, Kevin Magnussen.

For holdet har både været konkurrencedygtige tilpasset sig til de store regelændringer, som trådte i kraft i Formel 1 inden denne sæson.

- Før vi tog hul på den første sæson, blev der sagt, at vi ikke ville klare den. Og så sagde de, at den anden sæson er sværere.

- Jeg svarede blot, 'ja, det ved vi godt, men jeg har prøvet det hele før i mit liv og karriere, så jeg ville forsøge at undgå det'.

- Jeg synes, vi har gjort det ret godt. Vi har kørt vores anden sæson plus lavet en helt ny bil. Det er ikke så dårligt. Så jeg vil ikke sige, vi har været en skuffelse.

Tættere på konkurrenterne

Årsagen til at Haas blev mødt med skepsis i starten skyldes, at tidligere hold, som er kommet ind i Formel 1, har drejet nøglen om kort tid efter. Siden 2010 har Lotus/Caterham, Virgin/Marussia/Manor og HRT alle forsøgt sig uden succes.

Anderledes er det gået for Haas. Det amerikanske hold sluttede som nummer otte ud af de ti hold i begge sæsoner.

Holdet havde håbet på at kunne bevæge sig yderligere op i den anden sæson, men tabte med seks point til Toro Rosso og ti point til Renault. Hvis holdet var sluttet længere oppe, havde de fået flere millioner kroner til holdkassen.

De kan dog glæde sig over, at de er kommet tættere på konkurrenterne. I den første sæson var de 34 point efter Toro Rosso på syvendepladsen.

Kevin Magnussen stod for at vinde 19 ud af Haas' 47 point i 2017, mens holdkammeraten Romain Grosjean vandt de resterende 28 point.