Vinkede med flaget en omgang for tidligt - Magnussen vinder placering

16x9
Kevin Magnussen blev nummer 13 i det canadiske grandprix. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Flaget blev viftet en omgang for tidligt i søndagens canadiske grandprix, og det betyder, at Kevin Magnussen hopper en placering frem.

Kevin Magnussen kørte søndag over målstregen som nummer 14 i det canadiske grandprix - men på den efterfølgende resultattavle var han pludselig nummer 13. 

Årsagen skal findes i, at der blev viftet med det ternede flag, der traditionelt set markerer afslutningen på et grandprix, en omgang for tidligt på Circuit Gilles-Villeneuve i Montreal. 

Løbet skulle oprindeligt have været 70 omgange, men da den canadiske supermodel Winnie Harlow viftede med flaget efter omgang 69, så siger reglerne - ifølge TV3 Sports kommentator Jens Hansen - at det er placeringerne fra omgang 68, der tæller. 

Og her lå Kevin Magnussen altså nummer 13, inden han få øjeblikke senere blev overhalet af Force Indias Sergio Perez. En overhaling, der nu ikke betyder noget. 

Resultatet betyder, at Kevin Magnussen sluttede lige efter sin teamkollega, Romain Grosjean, der blev nummer 12. 

Fejlen fik heldigvis ikke yderligere konsekvenser, da de øvrige kørere i feltet bevarede de samme placeringer på de sidste omgange. Men løbets førende kører Sebastian Vettel fra Ferrari var ikke tilfreds med handlingen. 

- Fortæl dem, at de ikke skal vinke med det ternede flag, før det er overstået, sagde tyskeren over teamradioen. 

Tilbage i 2014 opstod et lignende scenarie, da flaget blev vinket to omgange for tidligt i det kinesiske grandprix i Shanghai. 

Canadas grandprix blev vundet af Sebastian Vettel, der kom i mål foran Mercedes' Valtteri Bottas og Max Verstappen fra Red Bull.