Magnussen får lunkne karakterer efter "et løb til glemmebogen"

16x9
Kevin Magnussen blev nummer 13 i det canadiske grandprix. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Det blev hverken til topkarakterer eller bundkarakterer til Kevin Magnussen efter Canadas grandprix, hvor han sluttede som nummer 13.

Søndagens Formel 1-grandprix i Canada blev aldrig det, Kevin Magnussen havde håbet. Haas-køreren startede som nummer 11 og måtte derfor selv vælge, hvilke dæk han ville starte på.

Men selvom han havde den fordel i forhold til de 10 kørere foran sig, så kom fordelen aldrig i spil, fordi der tidligt kom et uheld, der betød, at de forankørende biler kunne køre i pit uden at miste deres placeringer.

Derfra gik resten af grandprixet slag i slag for danskeren, der ikke lod til at have den fornødne fart i bilen til for alvor at true de forankørende konkurrenter.

Derfor endte han løbet på en lunken 13.-plads – lige bag holdkammeraten Romain Grosjean.

VM-stillingen

  1. Vettel 121 point
  2. Hamilton 120
  3. Bottas 86
  4. Ricciardo 84
  5. Räikkönen 68
  6. Verstappen 50
  7. Alonso 32
  8. Hülkenberg 32
  9. Sainz 24
  10. Magnussen 19

Flere internationale medier giver efter hvert løb kørerne individuelle karakterer, og i denne omgang er det en lunken omgang, der bliver givet til Magnussen.

Planet F1: 6,5 ud af 10

K-Mag kvalificerede sig godt med en 11.-plads og frit dækvalg. Det gav ham håb om point. Men det gik ikke efter planen, da han mistede placeringer i starten og fandt sig midt i Perez/Sainz-duellen, som tillod Alonso at snige sig foran ham. Et løb til glemmebogen for Magnussen.

Romain Grosjean: 7

Auto, motor und sport: 6 ud af 10

Magnussen startede som nummer 11 på gridden, og det gav håb om VM-point, fordi han dermed havde frit dækvalg til at starte med. Men han startede med at miste en placering til Leclerc, og efter Perez’ snurretur mistede han en placering til Alonso. Til slut måtte han også lade holdkammeraten Grosjean køre.

Romain Grosjean: 7/10

F1i: 6 ud af 10

Kevin havde grund til at være en smule skuffet med 11.-pladsen på gridden til at starte med, efter han viste god fart i træningen. Leclerc var bedre i starten, og derefter, da han skulle undgå en snurrende Perez, mistede han en placering til Alonso. Fra det tidspunkt var han aldrig den jagende, og han endte bag holdkammeraten, der startede på bagerste række. I en sæson med flere højdepunkter var dette ikke et af dem for K-Mag.

Romain Grosjean: 8,5

Express: 6,5 eller 7 ud af 10

Det var en dårlig start, og tingene blev ikke bedre efter det.

Romain Grosjean: 7

B.T.: 4-tal på 12-skalaen

Med en kraftigt opdateret racer var der ikke den ventede fremgang for hverken Kevin Magnussen og Haas, og han var slet ikke i nærheden af point og den tidligere 'best of the rest'-status i feltet.

Romain Grosjean: Uden bedømmelse