Mercedes' chef stærkt utilfreds: - Vi falder bagud på samtlige parametre

16x9
Lewis Hamilton mistede førstepladsen i VM-stillingen efter sin femteplads i Canada. Foto: Charles Coates / Ritzau Scanpix

Mercedes mistede søndag førstepladsen i VM-stillingen, efter at Lewis Hamilton kun blev nummer fem i Canadas grandprix.

Den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, klagede under det canadiske Formel 1-grandprix søndag over, at hans Mercedes-racer manglede saft og kraft, og han kom aldrig til at gøre sig gældende i topstriden.

Teamkollegaen Valtteri Bottas blev ganske vist nummer to, men Hamiltons femteplads og grandprix-sejren til Ferraris Sebastian Vettel betød, at tyskeren overhalede Hamilton i VM-stillingen.

Derfor kunne Mercedes ifølge teamchefen, Toto Wolff, intet positivt tage med sig fra grandprixet.

- Det er et lorteresultat for os. Jeg er nødt til at udtrykke det sådan. Det er en god bane for os, men gennem hele weekenden har vi begået småfejl. Den eneste følelse, jeg står med, er, at vi er nødt til at vågne op, siger Toto Wollf til det østrigske medie ORF.

- Vi falder bagud på samtlige parametre. Det er en bane, hvor vi burde kunne maksimere pointene. Det skulle ikke handle om at formindske skaderne.

Vettel og Ferrari fik den bedste start på sæsonen, hvor tyskeren vandt de første to grandprixer, men efter Hamiltons sejr i det fjerde grandprix i Baku overtog han førstepladsen.

Men efter Canadas grandprix, det 7. ud af 21, er han nu et point efter Vettel i VM-stillingen.

- Vi skal blive ved med at arbejde, hvilket jeg ved, gutterne gør, og vi skal forblive positive. Der er ingen grund til at miste kontrollen. Vi skal bare fortsætte med at gøre, hvad vi gør, holde hovedet nede, motivationen oppe og skubbe på, for de andre kommer til at vakle, siger Hamilton ifølge Sky Sports.

- Vi skal fortsætte med at lægge pres på de andre, hvilket vi ikke gjorde i denne weekend, men jeg forsikrer, at jeg kommer stærkere tilbage i næste løb.

Næste Formel 1-grandprix køres i Frankrig den 24. juni.