Ekspert langer ud efter Formel 1-stjerner: - De spilder tiden på at sidde og tude

16x9
Fernando Alonso var i flere omgange utilfreds med Kevin Magnussens i løbet af weekendens løb på Silverstone. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Tøsedrenge i Formel 1?

Umiddelbart forbinder man ikke tøsedrenge med at dreje ind i et sving med 300 kilometer i timen, men det er åbenbart ikke diskvalificerende for visse af kørerne at være tøsede, hylende og klynkende.

Allerede under træningen til det netop overståede britiske grandprix var Fernando Alonso i gang med gråd og tænders gnislen; det var Magnussen, som var for hård ved spanieren. Efter vi så fik løbet i gang, skal jeg da love for, at tuderiet fik frit løb. Mærkeligt nok er det to af feltets mest etablerede kørere, Hamilton og Alonso, der er forsangere i de skrigendes kor – og her savner jeg altså lidt mere ’mandfolk’.

Helt kort: nu skal de holde k…!

De to herrer kunne jo forsøge sig med en topkamp i fx kvindehåndbold, hvor der ikke er meget piveri. Man kan næsten høre dem skrige ved tanken? To fantastiske racerkørere, som (med rette) regnes for værende blandt verdens allerbedste, og så spilder de tiden med at sidde og tude over radioen.

Under selve løbet var Hamilton blevet vendt rundt umiddelbart efter starten, hvilket satte ham meget tilbage. Det var ekstremt belastende for ham, og han måtte derfor ud på en fantastisk opkørsel gennem feltet. Det meste af turen gennem feltet fulgte vi briten, som mente, at alt var galt med bilen, og at den slet ikke kørte, som den skulle. Ikke desto mindre satte han flere gange hurtigste omgangstid samtidig med, at han overhalede højre og venstre om.

Mod slutningen af løbet måtte verden lægge øre til Alonso, som endnu en gang brokkede sig over Magnussen. Der var dog den detalje i deres interne kamp, at Fernando selv havde forsøgt sig med en overhaling af Ocon og dermed krydsede franskmandens luftstrøm. Det forårsagede, at Alonso røg for langt ud i svinget og måtte ’hente bilen tilbage’ i sporet. Som ALLE racerkørere ville have gjort, kørte Kevin Magnussen forbi spanieren på skovtur, hvilket fremkaldte en større hylescene.

Helt kort: nu skal de holde k…!

I en periode, hvor man også taler om, at andre sportsfolk filmer og hyler for meget, er det forstemmende, at også motorsporten er så hårdt ramt af dette fænomen, og jeg er træt af det.

Ugens præstation

Uagtet at han hylede og jamrede undervejs, skal Hamilton altså have ros for at køre et fantastisk løb, som han ellers så ud til at have sat over styr ved først at misse starten og siden blive ramt af Kimi Räikkönen. Den præstation, Lewis Hamilton leverede, var intet mindre en stor klasse og understregede det enorme talent, englænderen besidder.

Ugens mandfolk

Hvor en del hylede og jamrede i feltet, skilte især én sig ud. Kimi Räikkonen påkørte Hamilton og pådrog sig derved en straf på 10 sekunder. Det var for så vidt helt i orden med straffen, og det syntes finnen også selv… Adspurgt efter løbet, om straffen var berettiget, svarede ’Iceman’, at det var ok - det havde han fortjent.

Ugens syngende lussing

Næstefter at køre sig selv af banen er det dummeste, man kan gøre, at køre ind i sin team-kollega. Begge dele var, hvad Romain Grosjean gjorde ved først at mase sin bil under træningen og siden forbremse sig i forbindelse med starten og understyre direkte ind i Magnussen. Ved uheldet blev begge kørere sat godt tilbage i feltet, og hvad værre var, så blev Kevins racer beskadiget meget mere, end jeg først troede. Denne skade kom til at kompromittere Magnussens løb, og han endte med at køre om kap med de helt forkerte.

Ugens Kevin

Günther Steiner, teamchef i Haas, sagde efter løbet, at det sidste år var vigtigt for Haas at forsøge at få point. Nu har man flyttet sig til at sige: det er vigtigt at få mange point. Derfor er det vigtigt for teamet og for Magnussen, at bilen med nummer 20 bliver ved med at levere pointene. Selv på en meget svær dag med skade på bilen og som følge deraf en langsommere bil, var der aldrig tvivl om, at Magnussen igen ville trække point hjem - og så gjorde han det endda helt uden at vræle.