Magnussen var skyld i minimum én tabt placering, siger Alonso

16x9
Fernando Alonso var ikke helt tilfreds med Kevin Magnussen under og efter det britiske Formel 1-grandprix. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Den spanske McLaren-kører Fernando Alonso mener, at en hændelse mellem ham og danske Kevin Magnussen skulle have været undersøgt.

Fernando Alonso startede 13'er, blev 8'er, men kunne være blevet 7'er eller endda 6'er i det britiske grandprix, mener han, hvis det ikke havde været for duellen med Kevin Magnussen på de afsluttende omgange.

Spanieren var på friskere, blødere og hurtigere dæk end sin danske rival og fik overhalet Magnussen på 41. omgang af 52, men få omgange efter svarede Haas-danskeren igen, da Alonso fejlede og kørte bredt.

Se duellen mellem Alonso og Magnussen på Formel 1's hjemmeside.

McLaren-køreren appellerede over teamradioen, at Magnussen kørte ham af, og at de begge ville forulykke, hvis han ikke trak sig. Da Alonso susede forbi Magnussen i sving tre på sidste omgang, lød der et 'yes' fra spanieren over teamradioen.

Den indvendige temperatur hos Fernando Alonso var faldet en smule, da han efter grandprixet mødte pressen og fortalte om kampen med Kevin Magnussen, som han også var efter i den første træning forud for grandprixet på Silverstone-banen.

- Hændelsen skete i sving syv. Jeg kørte på ydersiden, og da jeg kom tilbage til den normale linje, blev jeg skubbet ud i gruset, lød det fra Alonso ifølge ESPN, inden han fortsatte:

- Vi er blevet fortalt, at du skal efterlade plads til den anden bil, men nogle gør ikke, og der sker intet ved det.

- Og da vi så hang efter en stor gruppe, var der ingen mulighed for at angribe dem, der lå forrest i den gruppe. Jeg mener, at vi tabte mindst én placering, men til sidst sluttede vi alligevel foran Magnussen.

Blødsødne stewarder

Fernando Alonso syntes, at hændelsen på 43. omgang skulle have været undersøgt af grandprixets stewarder, men alt i alt var han tilfreds med sin ottendeplads, der gav ham fire VM-point.

- Han (Kevin Magnussen, red.) kæmpede hårdt, som han altid gør, og FIA (den internationale motorsportsunion) var efter min mening lidt blødsøden i dag, sagde Alonso ifølge det amerikanske medie.

- Det var fint, at jeg på sidste omgang kunne tilbageerobre min position, så i sidste ende var der måske ikke den store forskel i forhold til placeringerne. Jeg er glad for det, for pladsen og for at få flere point til teamet.

Magnussen overså Alonso

Kevin Magnussen blev ramt af sin teamkollega Romain Grosjean på første omgang og måtte resten af grandprixet slås med en masse skade på sin bil. Alligevel var han over flere omgange i stand til at kæmpe med Alonso.

- Til sidst kom jeg i en god position, men på sidste omgang blev jeg overhalet. Jeg var ikke klar over, at han (Fernando Alonso, red.) stadig var der, sagde Magnussen til TV3+ efter grandprixet.

- Det er bedre end ingenting, men stadig ikke helt tilfredsstillende, lød det fra den 25-årige dansker, der startede som nummer seks, men altså endte med en niendeplads og to point til VM-regnskabet.

Kevin Magnussen har i alt 39 point, hvilket rækker til en plads som nummer ni. Fernando Alonso er nummer otte med 40 point. Ferraris Sebastian Vettel fører VM-stillingen med 171 point.

Der er 11 grandprixer tilbage i sæsonen. Det næste køres i Tyskland den 22. juli.