Mercedes skummede af raseri over Ferrari: - Bevidst eller inkompetence

16x9
Mercedes-kører Lewis Hamilton efter kvalifikationen til Mexicos grandprix i oktober 2017. Foto: Pedro Pardo / Scanpix Denmark

Mercedes-lejren var stærkt utilfreds med det italienske team efter det britiske grandprix. Räikkönen erkendte sin skyld i sammenstødet med Hamilton.

Starten på det britiske grandprix var dramatisk.

I sving tre ramte Romain Grosjean sin danske Haas-kollega Kevin Magnussen, og samme sted sendte finske Kimi Räikkönen Mercedes-køreren Lewis Hamilton af banen og ned på sidstepladsen.

Det var anden gang i de seneste tre løb, at en Mercedes blev ramt af en Ferrari i begyndelsen af løbet. I det franske grandprix i juni var det Sebastian Vettel, der stødte sammen med Valtteri Bottas.

Efter løbet på Silverstone-banen, som Vettel vandt foran Hamilton og Räikkönen, indrømmede Mercedes' teamchef, at Räikkönens påkørsel af Hamilton var en løbshændelse. Inderst inde ulmede dog en mindre vrede.

- Le Castellet (det franske grandprix, red.) var første gang, vi blev sat ud af spillet, og dette er anden gang - det er mange konstruktørpoint, lød det fra Toto Wolff til Sky Sports.

- For at sige det med James Allisons (Mercedes' tekniske chef) ord, det er enten bevidst eller inkompetence.

Trak i land på Twitter

Det tyske team måtte senere søndag forsvare Toto Wolffs udtalelse. På det sociale medie Twitter hævdede Mercedes, at der ikke var nogen beskyldninger fra teamet.

- Ingen giver seriøst udtryk for, at det var med vilje. Kimi lavede en fejl. Indrømmede det og sagde undskyld til Lewis, skrev Mercedes.

Kimi Räikkönen fik skylden for sammenstødet og en tidsstraf på 10 sekunder af løbets stewarder, heriblandt den nidobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen, men Lewis Hamilton var ikke tilfreds trods sit store comeback.

- Interessant taktik vil jeg sige fra denne side, men vi vil gøre, hvad vi kan for at bekæmpe dem, sagde Hamilton ifølge Sky Sports.

Sebastian Vettel, der nu har otte point flere end Hamilton i VM-stillingen, afviste på det kraftigste enhver form for usportslig trav fra Ferraris side i det franske og britiske grandprix.

- Det er fjollet at tro, at alt, der skete, var bevidst.

- Jeg mener ikke, at der var en hensigt, og jeg mener, at det er unødvendigt overhovedet at bevæge sig derhen, sagde Vettel ifølge Sky Sports.

Räikkönen: - Min fejl

I stewardernes afgørelse under det britiske grandprix lød det, at Lewis Hamilton efterlod betydelig plads på indersiden i svinget, og at Kimi Räikkönen låste sit højre fordæk, understyrede og forårsagede en kollision.

Afstemning

Räikkönen tog efter løbet det fulde ansvar for sammenstødet og sagde, at hans tidsstraf var velfortjent.

- Det var min fejl, så det er fint. Jeg fortjener den, jeg tog de 10 sekunder og blev ved med at kæmpe, sagde Kimi Räikkönen ifølge Sky Sports.

Finnen måtte derudover sætte to strafpoint ind på kontoen, så han nu i alt er oppe på fem strafpoint. 12 strafpoint inden for 12 måneder udløser karantæne i ét løb.

Der resterer 11 løb i denne sæson. Det næste på kalenderen er i Tyskland den 22. juli.