Magnussen rykker frem på officielt formbarometer

16x9
Danske Kevin Magnussen startede som nummer syv i Storbritanniens grandprix. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen er nummer fem på den seneste udgave af den officielle powerranking.

Kevin Magnussen bliver ved med at score point i denne Formel 1-sæson.

Senest blev det godt nok kun til to, selvom danskeren startede løbet som nummer syv, men det til trods får danskeren ros med på vejen fra flere Formel 1-eksperter for sin indsats i det britiske grandprix.

- KMag (Kevin Magnussens øgenavn, red.) tager fra et grandprix for tredje gang i træk, som den kører i midterfeltet, der scorer flest point - men en femteplads i Østrig som højdepunkt - mens han også har hjulpet sit hold til at blive det mest succesfulde midterhold set over de seneste tre grandprixer.

Formula1.com belønner danskeren ved at rykke ham op på femtepladsen i kørernes powerranking. Det er én plads højere, end danskeren lå efter sidste grandprix.

Får ros for spidse albuer

Danskeren klemmer sig samtidig foran store navne som Valtteri Bottas (Mercedes) og Kimi Raikkonen (Ferrari) på listen, der toppes af Max Verstappen foran Lewis Hamilton, mens Sauber-talentet Charles Leclerc er nummer tre.

I begrundelsen af placeringen af Kevin Magnussen som nummer fem fremhæver de danskerens fighteregenskaber i det britiske grandprix.

Og det faktum, at han overkom at kollidere med teamkollegaen Romain Grosjean på første omgang af løbet.

- Man kunne argumentere for, at han ville have fået endnu flere point i det seneste løb, hvis han ikke var blevet ramt af teamkollegaen Romain Grosjean på første omgange. Men vi nød danskerens spidse albuer derude i midterfeltets kampe – selvom Fernando Alonso ikke gjorde det, skriver de med henvisning til den episode, der fandt sted mellem spanieren og danskeren på løbets afsluttende omgange.

I VM-stillingen er Kevin Magnussen nummer ni. Et point efter Alonso (McLaren) på ottendepladsen og tre point efter Nico Hulkenberg (Renault) på syvendepladsen.