- Han skaber kaos overalt, siger Red Bull-chef om Alonso

16x9
Fernando Alonso blev verdensmester i 2005 og 2006, hvor han kørte for Renault. Foto: Jean-francois Monier / Ritzau Scanpix

Red Bull er på jagt efter en erstatning for australske Daniel Ricciardo, der forlader Formel 1-teamet efter denne sæson.

Fire gange er Red Bull blevet verdensmester, men det seneste mesterskab ligger efterhånden fem år tilbage i tiden.

Efter denne sæson forlader australske Daniel Ricciardo Formel 1-teamet, hvorfor holdet skal se sig om efter en erstatning til det ledige sæde.

Derfor kunne det måske være nærliggende at kigge på en tidligere verdensmester som Fernando Alonso, der blev nummer 1 i Formel 1 i 2005 og 2006, og som har kontraktudløb hos McLaren efter denne sæson.

Men det er umiddelbart ikke en mulighed, siger Red Bulls teamchef, Christian Horner.

- Jeg har kæmpemæssig respekt for Fernando. Han er en fremragende og fantastisk kører, men det er svært for mig at se. Han har haft tendens til at skabe noget kaos alle de steder, han har været, siger Horner ifølge Autosport.

- Jeg er ikke sikker på, det vil være det sundeste for vores hold at tilføre Fernando.

Alonso har gennem sin lange Formel 1-karriere været indblandet i kontroverser, som da han tilbage i 2007 hos McLaren forhindrede teamkammeraten Lewis Hamilton i at komme på banen for at køre en afgørende omgang i kvalifikationen til det ungarske grandprix.

Han endte med at forlade teamet efter bare én sæson, hvor han også var indblandet i en sag, hvor folk hos McLaren - heriblandt Alonso selv - var i besiddelse af fortrolige oplysninger om rivalernes strategi.

Siden har han også i flere omgange haft kontroverser med danske Kevin Magnussen, og hos McLaren, for hvem han har kørt siden 2015, har han flere gange kritiseret teamet offentligt for racerens manglende ydeevne.

Christian Horner og Red Bull regner derfor med at satse på talent frem for rutine.

- Vi er heldige med at have flere store talenter på kontrakt. Jeg tror, vi læner os tilbage og evaluerer situationen og ser, hvad der sker. Det er en attraktiv bil at køre, så jeg tror ikke, vi kommer til at mangle henvendelser og tilbud, siger Horner.

- Den foretrukne vej er at investere i egne talenter, som vi tidligere har haft succes med.

Hollandske Max Verstappen er Red Bulls nummer et, men teamet har også Formel 1-kørerne Pierre Gasly og Carlos Sainz på kontrakt.

Gasly kører på det Red Bull-ejede team Toro Rosso, mens Sainz er udlånt til Renault i denne sæson.

Red Bull har tidligere haft Sebastian Vettel tilknyttet som først kører på Toro Rosso, og han blev siden forfremmet til A-teamet, hvor han fire gange i træk fra 2010 til 2013 blev verdensmester.