Toro Rosso-kører straffes efter mexicansk grandprix

16x9
Brendon Hartley slap ikke ustraffet fra sin kørsel ved det mexicanske grandprix. Foto: Peter Fox / Ritzau Scanpix

Brendon Hartley er blevet straffet, efter han var skyld i et sammenstød med Esteban Ocon ved grandprixet i Mexico

En hård kamp om placeringerne i søndagens mexicanske grandprix har nu fået konsekvenser for Toro Rosso-køreren Brendon Hartley.

Hartley kørte sammen med Esteban Ocon i sving fire på den mexicanske bane, og som konsekvens af uheldet modtog Toro Rosso-køreren en tidsstraf på fem sekunder samt to strafpoint i søndagens Formel 1-grandprix.

Løbets stewards slog efter grandprixet fast, at ’Hartley bar hele skylden for kollisionen’, da han ’ikke efterlod tilstrækkelig plads’ til Esteban Ocon, skriver Planet F1.

Med de to strafpoint er Toro Rosso-køreren nu oppe på seks strafpoint. Får en kører 12 strafpoint inden for et år, udelukkes køreren af det efterfølgende løb. Trods kollisionen med Ocon kunne Hartley gennemføre Mexicos grandprix, hvor han kørte i mål på 14.-pladsen.

Esteban Ocon var også involveret i en episode med Hartleys Toro Rosso-kollega, Pierre Gasly. Gasly påstod, at han blev presset af banen af Ocon, men den 22-årige franskmand slipper altså for straf.

Williams modtager også straf

Williams-mandskabet har ligeledes fået en straf, da de lod Lance Stroll køre for tidligt ud af sit pitstop.

Et medlem af Williams-staben blev væltet omkuld i sekvensen, men slap uden skrammer, skriver Autosport.

Selvom uheldet ikke resulterede i personskade, har holdet modtaget en bøde på 25.000 euro, svarende til godt 190.000 kroner. 

Ferrari er tidligere blevet straffet med en bøde på 50.000 euro for en lignende forseelse ved grandprixet i Bahrain. Her kostede det dog en mekaniker et brækket ben.