Hamilton udpeger momentet, hvor han satte Ferrari på plads

16x9
Lewis Hamilton blev verdensmester i det tredjesidste grandprix. Foto: Mark Thompson / Ritzau Scanpix

Formel 1-verdensmesteren Lewis Hamilton tog det afgørende skridt mod triumfen på konkurrentens hjemmebane.

Lewis Hamilton sikrede i weekenden sit femte verdensmesterskab, men det er hele to måneder siden, han satte konkurrenterne fra Ferrari på plads og satte kursen mod den samlede sejr i Formel 1.

I et interview med udvalgte Formel 1-medier, herunder Autosport, fortæller Hamilton, at han ser grandprixet på Ferraris hjemmebane Monza som ganske afgørende.

- Jeg vil mene, det var det største mentale slag for dem, siger Lewis Hamilton, der vandt løbet, selvom han startede bag de to Ferrarier.

Lewis Hamilton udnyttede en god start og overhalede Sebastian Vettel i den anden chikane. Tyskeren blev sat helt tilbage, da han efter et lille sammenstød med briten snurrede en halv omgang, og senere i løbet kørte den senere verdensmester så også forbi Räikkönen.

Det sikrede ikke kun 25 af Hamiltons foreløbige 358 point. Det var et slag for Ferrari og et kæmpe boost for Hamilton og Mercedes.

- Vi havde tabt løbet inden, og vi vidste, vi ville få det svært på Monza. Vi håbede, vi kunne udkonkurrere Ferrari – måske sikre en andenplads i kvalifikationen med en god omgang.

- Jeg var ret frustreret. Pissetræt af det, faktisk. Jeg holder ikke den slags tilbage, og lørdag var en svær aften. Jeg tænkte meget på, hvor aggressiv jeg skulle være i løbet om søndagen. Det er svært at bestemme, for hvis man går for langt, kan man køre af banen eller køre galt. Er du ikke aggressiv nok, udnytter du ikke de muligheder, der kommer.

Her kører Mercedes' Valtteri Bottas forbi Sebastian Vettel, kort efter tyskeren er kørt sammen med Hamilton på Monza.
Her kører Mercedes' Valtteri Bottas forbi Sebastian Vettel, kort efter tyskeren er kørt sammen med Hamilton på Monza. Foto: Giuseppe Cacace / Ritzau Scanpix

Lewis Hamilton endte med at køre en aggressiv start, og det gav som nævnt pote. Han vandt grandprixet i Italien – og de efterfølgende løb i Singapore, Rusland og Japan.

I USA blev Hamilton nummer tre, mens Sebastien Vettel blev nummer fire, og derfor var Hamiltons fjerdeplads i Mexico nok til at sikre VM-titlen med to grandprixer tilbage.