- Det er ikke tilfredsstillende, siger Magnussen efter nyt nederlag

16x9
Kevin Magnussen blev nummer 13 i lørdagens kvalifikation i Abu Dhabi. Foto: Hassan Ammar / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen starter som nummer 13 i sæsonens sidste grandprix, hvor han igen starter efter teamkollegaen Romain Grosjean.

For 11. gang i denne sæson måtte Kevin Magnussen lørdag se sig slået af holdkammeraten Romain Grosjean i en kvalifikation. 

Franskmanden blev nummer syv på Yas Marina Circuit i Abu Dhabi, mens Kevin Magnussen var over et sekund langsommere og sluttede sæsonens sidste kvalifikation som nummer 13. 

- Jeg havde sgu ikke helt rytmen. Jeg mangler bare lidt i den her weekend. En 13.-plads er ikke tilfredsstillende, men jeg tænker, der er en fordel ved at have et frit dækvalg. Jeg ville gerne have været længere oppe, hvor en 11.-plads havde været en god placering, siger Kevin Magnussen til 3+.

Danskeren henviser til, at alle kørere uden for top 10 i kvalifikationen selv kan bestemme det dæk, de vil starte søndagens løb på, mens de 10 hurtigste skal starte løbet på det dæk, de brugte til at sætte den hurtigste tid i den anden kvalifikationsrunde. 

Det betyder, at Magnussen har mulighed for at starte løbet på et hårdere dæk, der kan køre noget længere end det bløde dæk, som blev brugt i kvalifikationen. Og da den 26-årige Haas-kører håber på kun at skulle i pit en enkelt gang, ser danskeren muligheder. 

- Det bliver tæt, om det kan blive en étstopper. Man kan nok ikke køre mere end 7-10 omgange på et hypersoft-dæk - måske kan Red Bull, men ikke andre. Syv, otte eller ni omgange så skal man i pit, og så bliver det et langt stint og svært at køre en étstopper hjem, siger danskeren. 

Lørdagens resultat betyder, at Romain Grosjean målt på sæsonens kvalifikationer vinder det indbyrdes opgør over Kevin Magnussen med 11-10. 

Men hvis vi kigger på løbsresultater, så har Kevin Magnussen overhånden, da han er endt foran Grosjean 11 gange og i alt har hentet 20 point flere end sin franske kollega inden sæsonens sidste løb.