Jublende Grosjean: - En af de bedste omgange i min karriere

16x9
Grosjean starter Abu Dhabis grandprix som nummer syv. Foto: Haas F1 Team

Franske Romain Grosjean kunne ikke presse mere ud af bilen, da han kørte sig til en syvendeplads i kvalifikationen til Abu Dhabis grandprix.

Imens Haas' danske islæt, Kevin Magnussen, havde problemer i kvalifikationen, hvor han blev nummer 13, så gik det væsentlig bedre for Romain Grosjean.

Den 32-årige franskmand bragede en tid af sted i den afgørende kvalifikation, Q3, der rakte til en syvendeplads. Og det kunne på ingen måde gøres bedre, lød det efterfølgende fra Grosjean.

- Det var en god kvalifikation. For at være ærlig, så var min første omgang i Q3 en af de bedste nogensinde i min karriere. Jeg kørte over stregen og vidste, der ikke var meget mere at gøre ude på banen. Det var godt, og jeg var glad. Det var fedt at være med i Q3 igen. Specielt på en bane hvor vi ikke vidste, om vi ville kære konkurrencedygtige, sagde franskmanden.

Grosjean vinder kvalifikationsduel mod Magnussen

Det var 11. gang i denne sæson, at Romain Grosjean sluttede foran Kevin Magnussen i kvalifikationen. Da danskeren kun har vundet 10 gange, vinder franskmanden dermed det indbyrdes opgør.

- Det ser godt ud på papiret. Det har også været en del af vendepunktet i min sæson. På et tidspunkt var han foran 9-3. Jeg ville dog have ønsket, Kevin også var i Q3 i dag, og jeg kan ikke lide at hæfte mig ved den slags detaljer. Han er virkelig, virkelig hurtig, men jeg tror bare, jeg har haft en bedre følelse med bilen i år, tilføjede Grosjean.

Kevin Magnussen selv virkede ikke til at tage det så tungt, da han efter kvalifikationen blev spurgt ind til det.

- Det havde sikkert betydet noget, hvis det var mig, der havde vundet, men når man ikke vinder, så betyder det ikke en skid, indledte danskeren med et glimt i øjet, inden Magnussen uddybede:

- Det er sådan en ting, man vil gå og flage med, hvis man havde vundet, og man skulle reklamere for sig selv. Det er sådan en intern ting i Formel 1, som ikke betyder noget i virkeligheden, men som betyder noget, når man bliver vurderet - hvis de store teams vurderer os. Men 10-11 går nok.

Teamchef havde håbet på mere

Kigger man på løbsresultater, har Kevin Magnussen også overhånden, da han er endt foran Grosjean 11 gange og i alt har hentet 20 point flere end sin franske kollega inden sæsonens sidste løb. 

Teamchef Günther Steiner havde da også kun rosende ord til sin franske kører, mens han erkendte, at Kevin Magnussen sandsynligvis blev ramt hårdt af problemer med bilen.

- Vi havde håbet at få begge biler med i Q3 i dag. Bilerne var tydeligvis hurtige. Kevin havde et problem med sin bil, der blev skadet i bunden. Romain leverede et fantastisk stykke arbejde på sin omgang. Der var vist ikke mere at komme efter. Det er godt for hele holdet at kvalificere sig som nummer syv i årets sidste løb.

Sæsonenes sidste grandprix bliver kørt søndag klokken 14.10.