Magnussen starter uden for top ti - Hamilton i ny pole position

16x9
Magnussen klarede den ikke videre fra Q2. Foto: Hassan Ammar / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen starter som nummer 13 i sæsonenes sidste grandprix, da han ikke klarede den videre fra Q2. Hamilton starter forrest.

Kevin Magnussen må endnu engang se sig slået af sin franske teamkollega, Romain Grosjean.

Franskmanden klarede sig nemlig videre til Q3, imens dette ikke var tilfældet for danskeren. Han sluttede kvalifikationen som nummer 13, og dette bliver også Magnussens startplacering i søndagens grandprix. Grosjean starter som nummer syv.

I Q1 klarede Magnussen sig videre på sidste mandat, men heldet fortsatte altså ikke med danskeren ind i Q2. Den kommende verdensmester, Lewis Hamilton, var hurtigst i Q2 og starter også i pole position i søndagens grandprix.

Det var 11. gang i denne sæson, at Romain Grosjean sluttede foran Kevin Magnussen i kvalifikationen, og da danskeren kun har vundet 10 gange, har franskmanden vundet det indbyrdes opgør. Men hvis man kigger på løbsresultater, har Kevin Magnussen overhånden, da han er endt foran Grosjean 11 gange og i alt har hentet 20 point flere end sin franske kollega inden sæsonens sidste løb. 

Under fredagens træninger var Kevin Magnussen og Romain Grosjean hurtigst én gang hver. Magnussens hurtigste træningstid blev sat under den anden træning, hvor han kørte en omgang i tiden 1:38:318. Hans bedste tid lørdag formiddag var 1:39.612.

Sæsonenes sidste grandprix bliver kørt søndag klokken 14.10.