- Vi var heldige, siger Haas-chef

16x9
Kevin Magnussen blev nummer ti i årets sidste løb. Foto: Giuseppe Cacace / Ritzau Scanpix

To konkurrerende biler måtte udgå, før Haas sluttede med begge biler i top ti i sæsonens sidste grandprix i Abu Dhabi.

Med 11 omgange tilbage af Abu Dhabis grandprix lå Kevin Magnussen nummer 12 og skulle hente syv sekunder.

Men da han krydsede målstregen for sidste gang, havde han hentet to placeringer. Det var ikke, fordi Haas-bilen havde fået et skud turbo, at det lykkedes.

Både Esteban Ocon og Pierre Gasly, som lå foran Magnussen, måtte udgå med det, der lignende motorproblemer. Da Romain Grosjean havde en placering som ni, lykkedes det Haas at ende sæsonens sidste løb på en god måde.

- Det er altid godt at slutte godt med to biler i pointene. Jeg er glad for, vi var heldige denne gang, siger Haas' teamchef, Günther Steiner, og pointerer, at det også kunne være gået endnu bedre, hvis eksempelvis Magnussen ikke have tabt tre pladser efter første omgang.

- Under andre omstændigheder kunne vi nok have fået flere point, men vi tabte for mange pladser med bilerne i begyndelsen, så det er svært at råde bod på. 

Med de tre point i Abu Dhabi slutter Haas med 93 point i konstruktørmesterskabet, hvilket rækker til en femteplads. Efter første halvdel af sæson lignede Haas ellers det hold, der var 'best of the rest'. Det vil sige de hold, der er efter de tre topteams Mercedes, Ferrari og Red Bull.

- Jeg mener, det var vores egen fejl, at vi ikke sluttede på fjerdepladsen. Jeg tror, det er en del af den læring, vi er i som hold. Vi må aldrig glemme, det kun er vores tredje sæson, og at slutte på femtepladsen er godt, siger Steiner.

I kørermesterskabet endte Kevin Magnussen på niendepladsen med 56 point. Romain Grosjeans 37 point rakte til en 14. plads.

Se hele Formel 1-stillingen her.