- Jeg har brug for en pause, siger Vettel efter ‘udmattende år’

16x9
Sebastian Vettel har haft et hårdt år i Formel 1, fortalte han efter sæsonens sidste grandprix. Foto: Ali Haider / Ritzau Scanpix

Sebastian Vettel glæder sig til at holde fri fra Formel 1. Han har ligefrem brug for det, fortalte han efter sæsonens sidste løb.

NUMMER TO. Det er den enkle og præcise overskrift på Sebastian Vettels 2018-sæson.

Nummer to i sæsonens sidste løb. Nummer to i det samlede VM-regnskab. Nummer to i konstruktørmesterskabet. På én gang tæt på og stadig meget langt fra Lewis Hamilton og Mercedes, der har fejret VM-titlerne individuelt og kollektivt i flere uger.

- Det har været et ret udmattende år for mig. Jeg har virkelig brug for en pause, siger Sebastian Vettel til F1reader.

Den tyske Ferrari-kører, der vandt sæsonens første grandprixer i Australien og Bahrain, fik noteret 320 point i løbet af året. Verdensmesteren Lewis Hamilton sikrede 408 point, blandt andet ved at vinde hele 11 grandprixer inklusive sæsonens sidste.

Hamilton har tidligere udpeget det italienske grandprix som momentet, hvor Ferrari blev sat på plads i denne sæson. Briten startede som nummer tre bag de to Ferrarier, men han endte alligevel med at vinde.

Vettel udpeger ikke selv noget konkret, der er gået galt i jagten på verdensmesterskabet. Han opsummerer i stedet sæsonen i bredere vendinger:

- Med det år jeg har haft, tror jeg ikke, jeg har haft problemer med at række hånden i vejret, hvis jeg har lavet fejl. Som racerkører ved jeg også, hvor hurtigt tingene kan gå galt, og hvor lidt der skulle til, for at det var endt anderledes i år. Jeg tror, jeg må gennemgå nogle ting.

- Men der er også andre ting, der er gået galt, hvor vi ikke behøver at se tilbage og overkomplicere tingene. Jeg ved, hvad jeg skal gøre – og når jeg ser tilbage, har jeg ikke levet op til mit bedste. Jeg ser først og fremmest indad.

I konstruktørmesterskabet fik Ferrari 571 point. Mercedes fik 655 point.