McLaren-boss udpeger, hvad der gik galt i 2018

16x9
McLaren sluttede som nummer seks i konstruktørernes mesterskab - langt efter de forreste. Foto: Dan Istitene / Ritzau Scanpix

McLarens teamchef, Zak Brown, forklarer nu, hvorfor det britiske storhold igen i 2018 har haft en sæson med manglende resultater.

2018 blev endnu et år uden store succesoplevelser for McLaren i Formel 1. 

Det britiske storhold, der er blandt de ældste og mest vindende hold i motorsportens kongeklasse, har de seneste år haft mere end svært ved at byde Red Bull, Ferrari og Mercedes op til dans i mesterskabskampen. 

Forventningerne var ellers høje til McLaren, da de inden den netop overståede sæson valgte at droppe Honda som motorleverandør for i stedet at satse på Renault. Men lige lidt har det hjulpet. 

- Det var tidligere erfaringer, som årets bil i sidste ende er bygget på. Der har været manglende kommunikation i gruppen og en manglende klarhed over rollerne, siger McLarens administrerende direktør, Zak Brown, til Autosport

- Vi kan ikke bebrejde enkelte personer, men når direktører og teamchefer ryger ind og ud, og der løbende bliver skiftet instruktører, er det svært at komme frem. Men specielt teknisk ved vi nu, hvad vi har gjort forkert, siger Zak Brown. 

Flere medier har i sæsonens løb jagtet McLaren som vilde dyr for at få en forklaring på de manglende resultater. Spekulationerne har blandt andet gået på, at de allerede tidligt i sæsonen stoppede med at udvikle bilen, men det passer ikke, fortæller Brown. 

- Meget af det, der er blevet reporteret - eksempelvis at vi stoppede udviklingen af bilen i Barcelona - har været helt forkert. Vi arbejdede på tonsvis af ting til bilen frem til det amerikanske grandprix, fortæller direktøren. 

McLaren hentede i alt 62 point i sæsonens løb, hvilket rakte til en sjetteplads i konstruktørernes mesterskab, hvor de blandt andet måtte se sig slået af Renault og Haas. 

Fernando Alonso blev holdets topscorer med 50 point, mens belgiske Stoffel Vandoorne noterede sig for de resterende 12 point. Ingen af de to kørere er på kontrakt næste sæson, hvor McLaren i stedet har hentet Carlos Sainz Jr. og Lando Norris. 

Den kommende sæson begynder den 25. marts, når Albert Park i Melbourne lægger asfalt til Australiens grandprix.