Magnussens erfaring har gjort det 'sjovere' at køre Formel 1

16x9
Kevin Magnussen sluttede som nummer ni i den individuelle kamp om verdensmesterskabet. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen kørte i 2018 sin fjerde hele sæson i Formel 1, og danskeren begynder så småt at have en del erfaring i motorsportens kongeklasse.

Målt på point blev 2018 det hidtil bedste år for Kevin Magnussen i Formel 1. 

Den danske Haas-kører scorede i sæsonens løb 56 point, hvilket er et enkelt mere end totalen i 2014, der var Magnussens første år i motorsportens kongeklasse, hvor han kørte for britiske McLaren. 

Og danskeren er da også glad for sin tid, hvor han nu har været i to sæsoner - og efter planen også skal være i de kommende to. 

- Personligt er jeg det bedste sted, jeg har været i Formel 1 med Haas, og med min erfaring, jeg har nu, er det blevet sjovere, siger Kevin Magnussen til Autosport

- Det er på en måde den bedste tid i min karriere. Men medmindre man kører for sejre og mesterskaber, så bliver det ikke helt fantastisk, siger Kevin Magnussen videre. 

Selvom Magnussen har haft sin bedste pointmæssige sæson, så er alt ikke gået, som danskeren og Haas havde håbet på. Det amerikanske hold har været ramt af mange uheldige episoder i løbet af året. 

Eksempelvis måtte både Magnussen og Romain Grosjean udgå af årets første grandprix i Australien på grund af to alvorlige fejl under deres pitstops. 

- I år har det føltes som om, at alt, der kunne gå galt, er gået galt. Det er et af de år, hvor vinden altid har været imod en. Jeg håber på en smule medvind næste år, siger Kevin Magnussen. 

Haas blev nummer fem i konstruktørernes mesterskab, hvor de måtte se sig slået af Mercedes, Ferrari, Red Bull og Renault. 

Kevin Magnussen blev nummer ni i det individuelle mesterskab og vandt den indbyrdes kamp mod Romain Grosjean, der måtte nøjes med 37 point og en 14.-plads i stillingen.