McLaren droppede belgier - nu skal han hjælpe Hamilton til succes

16x9
Stoffel Vandoorne skal i 2019 også køre Formula E. Foto: Martin Bureau / Ritzau Scanpix

Stoffel Vandoorne skal næste sæson være simulator-kører for Mercedes og vinker derfor ikke helt farvel til Formel 1.

Fremtiden i Formel 1 så sort ud for Stoffel Vandoorne, da McLaren forud for den kommende sæson valgte at droppe ham. 

Men nu kan Vandoorne måske alligevel håbe på et fremtidigt comeback i motorsportens kongeklasse. I 2019 skal den 26-årige belgier nemlig være simulator-kører for verdensmestrene Mercedes, mens han samtidig skal køre Formel E. 

- Det er spændende for mig, at jeg stadig kan være involveret i Formel 1, og at det bliver med verdensmestrene. For mig vil det være et meget interessant skifte. Jeg er sikker på, at jeg kan give dem nogle friske idéer, men også selv se forskellen, for jeg har kun arbejdet med McLaren i Formel 1, siger Stoffel Vandoorne til Formel 1's officielle hjemmeside

Som simulator-kører er Vandoorne ikke bare med til at teste bilen forud for sæsonen, han skal også teste, hvordan bilen kan forbedres i løbet af sæsonen. 

McLaren har til den kommende sæson skrevet kontrakt med Renaults Carlos Sainz Jr. og talentet Lando Norris, der skal køre sin første sæson i Formel 1. Det betød, at Vandoorne skulle finde sig noget andet at lave. 

Belgieren kunne i efteråret annoncere, at han i stedet skulle køre Formel E, der er en serie for elbiler. Vandoorne skrev kontrakt med HWA Racelab, hvor han allerede har kørt et enkelt løb. 

Men det betyder ikke, at han har droppet forhåbningerne om igen at kunne køre Formel 1 i fremtiden. 

- Det er helt sikkert godt at kunne fortsætte med at være involveret i denne verden, for man ved aldrig, hvad der sker i fremtiden. Jeg tror, at det, at være en del af Mercedes og arbejde for dem, viser, hvad jeg er i stand til. Og vi ved ikke, hvordan markedet af kørere kommer til at se ud fremadrettet, siger Stoffel Vandoorne. 

Stoffel Vandoorne kan lade sig inspirere af polske Robert Kubica og russiske Daniil Kvyat, der næste år gør comeback i Formel 1 efter at have siddet uden for. Kvyat har endda brugt det seneste år på netop at køre Ferraris simulator. 

Også danske Kevin Magnussen har prøvet at blive droppet af McLaren. Danskeren forblev dog som testkører og skrev sæsonen efter kontrakt med Renault og sikrede sin Formel 1-fremtid.