Ferrari fyrer teamchef

16x9
Maurizio Arrivabene må se sig om efter et nyt job, efter han har taget afsked med Ferrari. Foto: Daniel Dal Zennaro / Ritzau Scanpix

Maurizio Arrivabene er fortid hos det italienske Formel 1-hold efter fire år.

Mattia Binotto bliver ny teamchef hos Formel 1-holdet Ferrari.

Den 49-årige italiener har været 25 år hos teamet og har i de sidste fire været teknisk chef hos holdet. Han tager over efter sin 61-årige landsmand Maurizio Arrivabene. Det skriver Ferrari i en pressemeddelelse.

Arrivabene har stået i spidsen for Ferrari i de seneste fire år, men nu har bilproducenten valgt at satse på en anden til at lede holdet.

- Ferrari vil gerne takke Maurizio for hans værdifulde bidrag til holdets stigende konkurrencedygtighed over de sidste par år, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden, skriver Ferrari.

Samler på andenpladser

Det seneste årti har været uden den den store succes for virksomheden med den karakteristiske stejlende hest som logo.

Ikke siden 2008 har holdet vundet konstruktørmesterskabet i Formel 1. Den seneste verdensmestertitel skal findes yderligere et år tilbage.

I den seneste sæson formåede Ferrari at matche Mercedes i den første halvdel af sæsonen. Sebastian Vettel vandt de første to grandprix og førte den individuelle VM-stilling hen til cirka halvvejs i sæson. 

Derfra trak Mercedes og specielt Lewis Hamilton fra i begge mesterskaber. Forskellen blev især understreget på Ferraris hjemmebane i Monza, hvor Lewis Hamilton vandt løbet, selvom de to Ferrari-biler havde domineret op til selve løbet.

Lewis Hamilton vandt 2018-sæsonen med 88 point ned til Vettel på andenpladsen, mens Mercedes vandt konstruktørernes mesterskab foran Ferrari med en margin på 84 point.