Teamchef sætter Bottas under hårdt pres før afgørende sæson

16x9
Valtteri Bottas under sæsonens sidste løb i Abu Dhabi. Foto: Issei Kato / Ritzau Scanpix

Valtteri Bottas bliver sat under pres fra sin egen teamchef, Toto Wolff, før den kommende sæson i Formel 1.

Som en sprechstallmeister i cirkus har Lewis Hamilton de seneste to sæsoner været den altoverskyggende frontfigur for storholdet Mercedes. 

Men når den kommende Formel 1-sæson begynder i midten af marts, forventer holdets teamchef, Toto Wolff, at Hamiltons teamkollega, Valtteri Bottas, byder verdensmesteren op til dans, hvis han har forhåbninger om at fortsætte hos Mercedes. 

- Valtteri ved præcis, hvor han skal være næste sæson. Han er nødt til at få fjernet al uheld og præstere på niveau med Lewis Hamilton. Det er, hvad han behøver for at blive i 2020-sæsonen. Det er han udmærket klar over, og han har det i sig, siger Toto Wolff til mediet Motorsport.com.

Den finske racerkører har kørt for Mercedes de seneste to sæsoner, da han i 2017 erstattede tyske Nico Rosberg. Men begge år er Valtteri Bottas blevet sat til vægs af Lewis Hamilton. 

I 2017 blev Valtteri Bottas nummer tre i den individuelle VM-stilling, mens han i den forgangne sæson blev nummer fem - over 150 point efter sin britiske teamkollega, der vandt verdensmesterskabet for femte gang i karrieren.

Og Toto Wolff er udmærket klar over, at det bliver en svær opgave for Valtteri Bottas, hvis han skal følge med Lewis Hamilton. 

- At slå en femdobbelt verdensmester på sit højeste bliver meget svært, og det ved Valtteri godt. Men jeg tror, han har det i sig. Jeg tror, han kan vinde. Det har han bevist enkelte gange det seneste år, men har været ramt af uheld i en position, hvor han ikke kunne vinde, siger teamchefen. 

29-årige Valtteri Bottas har kørt i Formel 1 siden 2011, hvor han også har repræsenteret traditionsholdet Williams. 

Formel 1-året begynder den 17. marts, når Albert Park i Melbourne lægger asfalt til Australiens grandprix.