Haas-chef er irriteret over gentagne problemer

16x9
Tre gange måtte Haas-bilen fragtes tilbage i garagen i løbet af onsdagens test i Barcelona. Foto: Albert Gea / Ritzau Scanpix

Haas var onsdag skyld i rødt flag hele tre gange. Det irriterer Günther Steiner, der dog beretter om tålmodighed i garagen.

Haas-teamet kæmpede onsdag med det samme problem flere gange, og det nager chefen Günther Steiner.

Hele tre gange var bilen skyld i et rødt flag, så Formel 1-testen i Barcelona blev sat på pause. Det skete, fordi ’motoren ikke kunne køre sikkert mere’, siger Steiner til Autosport.

- Det er mere irriterende, end det er frustrerende, for bilen har et stort potentiale, og kørerne er vilde med den. Vi skal bare lige have løst de her små problemer, lyder det fra Günther Steiner.

På Haas’ hjemmeside er tonen lidt mere positiv, fordi reservekøreren Pietro Fittipaldi og Romain Grosjean sammenlagt nåede at køre 117 omgange på den 4655 meter lange bane i Barcelona.

- Vi skal løse fejlene, men trods dem nåede vi at køre en del kilometer. Vi bliver ved med at lære, og nu ønsker vi at speede processerne op for at blive klar til det australske grandprix, siger Günther Steiner.

Uheld er en del af testdagene

Under testen oplyste Haas på Twitter, at bilen blev standset inden de to første røde flag, fordi der var et elektrisk problem. Det blev specificeret som et tændspoleproblem, inden Grosjean kom på banen efter at være gået glip af omkring to ud af fire testtimer. Alligevel nåede han at køre 69 omgange på banen, inden han ufrivilligt måtte parkere bilen fem minutter før testens afslutning.

De 69 omgange er tre omgange mere end grandprixet på samme bane.

- Det var ikke nogen dårlig dag, hvis vi skal være fair. Ja, vi blev fragtet tilbage til garagen nogle gange, fordi vi stoppede midt på banen, men det er en del af testdagene. De går også ud på at finde bilens grænser, selvom det ikke er optimalt, fordi vi gerne vil køre så langt som muligt, siger Romain Grosjean til holdets hjemmeside.

Grosjean satte dagens syvendebedste tid med 1:19.060, mens Fittipaldi var ottendebedst i tiden 1:19.249. Dagens hurtigste tid blev kørt af Daniil Kvyat fra Toro Rosso.

Overblik over onsdagens test i Barcelona. Kørerne er rangeret efter deres bedste tid. Til højre ses antallet af omgange med hvide tal.
Overblik over onsdagens test i Barcelona. Kørerne er rangeret efter deres bedste tid. Til højre ses antallet af omgange med hvide tal. Foto: Formel 1

Grundet de to timers ventetid onsdag eftermiddag får Romain Grosjean lov til at teste Haas-raceren torsdag formiddag. Det var ellers meningen, Fittipaldi skulle have været i bilen igen der.

Kevin Magnussen skal køre torsdag eftermiddag som planlagt.

Formel 1-kalenderen
De vigtigste datoer i 2019-sæsonen.