Magnussen og resten af Formel 1-kørerne i sorg over løbsdirektørs død

16x9
Charlie Whiting på et pressemøde i Sochi 10. oktober 2014. Foto: Dimitar Dilkoff / Scanpix Denmark

Charlie Whitings pludselige død kom som et chok for danske Kevin Magnussen og de øvrige hovedpersoner i Formel 1.

Tre dage før de røde lamper slukkes til den nye sæson, er Formel 1 blevet ramt af en trist nyhed.

Natten til torsdag dansk tid meddelte den internationale motorsportsunion (FIA), at Formel 1-løbsdirektør Charlie Whiting pludseligt er gået bort i en alder af 66 år.

Britens død berører Kevin Magnussen og resten af Formel 1-kørerne, der er ankommet til Melbourne i Australien, hvor sæsonens første grandprix køres.

- Jeg er tit gået til Charlie for at prøve at forstå, hvorfor jeg har fået en straf, hvad der har udløst den, og hvad jeg har kunnet gøre bedre til næste gang. Der har han altid været meget åben for også at høre mit synspunkt, siger Kevin Magnussen ifølge Ritzau og fortsætter:

- Han var en meget behagelig og professionel fyr. Der er ingen tvivl om, at han vil blive savnet af alle os kørere.

Også danskerens teamkollega hos Haas, Romain Grosjean, er trist over nyheden.

- Han var en sand Formel 1-elsker og en nøglefigur i vores sport. Jeg vil savne at mødes med ham og tale med ham til løbene. Han lyttede altid til kørerne og vægtede vores sikkerhed højt. Han vil blive savnet. Alle mine tanker går til hans familie, skriver Romain Grosjean på Twitter.

Vettel talte med Whiting onsdag

Ferrari-kører Sebastian Vettel fortalte på torsdagens officielle pressemøde i Melbourne, at han så sent som onsdag gik på banen og talte med Charlie Whiting.

- Jeg var chokeret, som vi alle er, også nu, da jeg hørte nyheden her til morgen. Især fordi jeg talte med ham i går og gik sammen med ham gennem banens første sving. Det er svært at forstå, når nogen ikke er der mere, sagde tyskeren ifølge Formel 1's hjemmeside.

- Jeg har kendt ham i lang tid, og han var vores mand, kørernes mand. Selvfølgelig er der reglerne og alt det, og så er der os, og han var mellemmanden. Han var én, du altid kunne spørge om alting. Han var åben over for alle, hans dør var altid åben.

Lewis Hamilton var ligeledes chokeret, da han hørte om Charlie Whitings død.

- Jeg har kendt Charlie, siden jeg begyndte i 2007. Selvsagt meget chokeret her til morgen over at høre den triste nyhed. Mine tanker og bønner går til hans familie. Hvad han gjorde for sporten, hans dedikerede indsats, han var en sand drivkraft. En ikonisk figur inden for sportens verden, og han bidrog med så meget til os. Må han hvile i fred, sagde Lewis Hamilton på pressemødet.

Charlie Whiting vil blive savnet

McLaren-kørerne skriver på Twitter:

- Meget trist over Charlies død. Jeg nød altid en løbsdiskussion med en af de mest enestående professionelle i vores sport. Han vil blive savnet. Al min sympati går til hans familie og venner, lyder det fra Carlos Sainz.

- Jeg tror, at alle i paddocken vil komme til at savne Charlie. Meget trist nyhed til os alle. Mine tanker går til hans familie og venner. Tak for alt, hvad du har gjort for vores sport, skriver Lando Norris.

Flere kørere følger trop på samme sociale medie:

- Meget trist og chokeret over at høre Charlies død. Tak for altid at passe på os. Formel 1 vil ikke være det samme uden dig. Hvil i fred, Charlie, skriver Red Bull-kører Max Verstappen.

- Forfærdelig nyhed fra Melbourne. Alle mine tanker går til Charlies familie. Motorsportsverdenen vil savne dig. Hvil i fred, skriver Ferrari-kører Charles Leclerc.

- Mine tanker går til familien og venner. Hvil i fred, Charlie. Vi vil savne dig, skriver Renault-kører Nico Hülkenberg.

- Hele motorsportsfamilien vil savne dig. Tak for alt, du gjorde, Charlie. Hvil i fred, skriver Red Bull-kører Pierre Gasly.

- Meget trist nyhed. Tak for at tage dig af os. Hvil i fred, Charlie, skriver Alfa Romeo-kører Kimi Räikkönen.

Charlie Whiting døde af en blodprop i lungen.

I 1997 fik han jobbet som Formel 1's løbsdirektør, men han har været en del af motorsporten siden 1977, hvor han arbejdede for Hesketh.