Magnussen og Grosjean i top-10 i årets første kvalifikation

16x9
Kevin Magnussen ses her på banen i Australien. Foto: Asanka Brendon Ratnayake / Ritzau Scanpix

Mercedes dominerede i kvalifikationen og begynder det australske grandprix som nummer ét og to.

Årets første kvalifikation blev en positiv en af slagsen for Formel 1-holdet Haas.

Begge holdets biler starter i top ti i søndagens australske grandprix. Kevin Magnussen som nummer syv og Romain Grosjean på sjettepladsen.

Lewis Hamilton var hurtigst igennem alle tre træninger, og han var også den hurtigste i kvalifikationen. Teamkollegaen Valtteri Bottas starter efter ham med Sebastian Vettel på tredjepladsen.

Ny Red Bull-kører skuffer

I sidste sæson kæmpede Haas med Renault om at være den bedste konstruktør efter de tre topteams Mercedes, Ferrari og Red Bull. Såkaldt best of the rest.

Hvis kvalifikationen kan bruges som den første indikator på styrkeforholdet mellem de to hold, ser det godt ud for Haas.

Begge Renault-kørere, Nico Hülkenberg og Daniel Ricciardo, formåede ikke at kvalificere sig til sidste del af kvalifikationen og starter som henholdsvis nummer 11 og 12 i søndagens grandprix.

Kevin Magnussen var ellers faretruende tæt på ikke at gå videre fra første tredjedel af kvalifikationen.

Danskerens første forsøg på banen var ikke godt nok til top 15, og derfor var han tvunget til at sætte en god tid på sin sidste omgang.

Presset kunne mærkes i Haas-garagen, da de uopmærksomt sendte ham ud af pitten, mens Sergio Perez var på vej forbi. De to kørere undgik at karambolere, men episoden skulle ses igennem hos stewards efter kvalifikationen.

De valgte at tildele Haas en bøde på 5000 euro, men Magnussen undgik en placeringsstraf. Derfor talte Magnussens hurtige omgang i sidste del af Q1.

Mens Magnussen lykkedes med at gå videre i kvalifikationen, formåede den nye Red Bull-kører Pierre Gasly det ikke. En stor skuffelse for det storsatsende hold.

Mere succes var der for den blot 19-årige Lando Norris, som har taget hul på sin første sæson i Formel 1. Han formåede i McLaren-raceren at kvalificere sig til Q3 og begynder løbet fra ottende position.

Det australske grandprix begynder søndag klokken 6.10 og kan følges via liveblog på sport.tv2.dk.