Tidlig Magnussen-fejl blev kostbart: - Jeg gjorde det svært for mig selv

16x9
Kevin Magnussen lavede en fejl i Q1. Foto: Diego / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen ville gerne have brugt et ekstra sæt nye dæk i sidste del af kvalifikationen.

Kevin Magnussen starter på syvendepladsen, når det australske grandprix begynder søndag morgen dansk tid.

Det glæder danskeren efter årets første kvalifikation, hvor teamkollegaen hos Haas, Romain Grosjean, blev nummer seks.

- Jeg er super glad. Jeg ville gerne have gjort det perfekt, men heldigvis var bilen til, vi kunne blive seks og syv, siger Magnussen til TV 3+.

Til gengæld ærgrer det ham, at han gjorde det sværere for sig selv at levere en god tid i den afgørende del af kvalifikationen.

I den første tredjedel af kvalifikationen, Q1, lavede han en fejl på sit første sæt dæk. Det betød, at han skulle bruge et ekstra sæt dæk og dermed kun havde et sæt nye dæk til den sidste del af kvalifikationen, Q3.

- Der gjorde jeg det lidt svært for mig selv. Men det er første tidstagning, og man er lidt anspændt og oppe at køre over at give den gas, så jeg kom til at oversatse i Q1. Men heldigvis var bilen sindssyg god, og vi kørte best of the rest i Q3, siger han og forklarer, at forskellen på nye og brugte dæk kan give en forskel i omgangstiden på op til et sekund.

Som Magnussen fortæller, var Haas' sjette- og syvendeplads det bedste af de hold, der ligger efter de tre største Mercedes, Ferrari og Red Bull.

I sidste sæson kæmpede Haas med Renault om at bedst blandt de næstbedste. Det franske hold klarede sig dog ikke nær så godt som de amerikanske konkurrenter.

Renault-bilerne starter løbet fra 11. og 12. pladsen.

Søndag klokken 6.10 begynder grandprixet, og det kan følges via liveblog på sport.tv2.dk.