Magnussen belønnes med flotte karakterer efter god premiere

16x9
Kevin Magnussen scorer flotte karakterer efter sæsonens første løb. Foto: Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen scorer høje karakterer for sin sjetteplads i Formel 1's første grandprix.

Danske Kevin Magnussen fik en kanon start på Formel 1-sæsonen 2019. Han landede på en flot sjetteplads og fik otte point til VM-stillingen.

Den danske Haas-kører startede løbet som nummer syv – én placering bag teamkollegaen Romain Grosjean, som han overhalede med det samme.

Bagfra blev Magnussen presset af Renaults Nico Hülkenberg, men danskeren viste klasse og holdt tyskeren bag sig.

Kevin Magnussen scorer højere point end teamkollega Grosjean, som undervejs i løbet måtte udgå med et dækproblem.

Her er mediernes karakterer.

SkySports8,5 ud af 10

- Haas har vist sig som det hold, de andre midterhold skal slå – og Haas er ført an af den imponerende dansker.

- Han er en aggressiv kører, og det viste han, da han forcerede Renaults Nico Hülkenberg af banen. Magnussen har vist modenhed i de sidste to sæsoner og sluttede Australiens løb langt foran sin nærmeste rival.

Romain Grosjean får 7,5 ud af 10.

Auto Motorsport9 ud af 10

- Kevin Magnussen var den hurtigste kører uden for top fem. Danskeren var kun 28 sekunder langsommere end Ferrari-kørerne. Magnussen kørte fra Hülkenberg, og de otte point var en rimelig belønning for et løb uden fejl.

Romain Grosjean får 7 ud af 10.

Planet F18 ud af 10

- Magnussen kvalificerede dårligere end Grosjean, men overhalede ham tidligt. Derfra gjorde han krav på at være ’best of the rest’. Selvom han havde Hülkenberg og Raikkonen bag sig, så holdt Magnussen hovedet koldt og førte sit hold til et flot resultat.

Romain Grosjean får 5 ud af 10.

Autosport8 ud af 10

- Efter kvalifikationen sagde Magnussen, at han ikke kunne forstå, at Haas ikke var de hurtigste, fordi han følte sig så godt tilpas i bilen. Efter løbet var han endnu gladere. Han smuttede forbi teamkollegaen Grosjean fra start og holdt fast på sin føring i ’Gruppe B’. Han blev angrebet af Hülkenberg, men viste, at Haas har god fart i bilen.

Romain Grosjean får 8 ud af 10.

Crash8 ud af 10

- Magnussen førte an i Formel 1's midterfelt. Han startede med at være tre hundrededele efter Grosjean i kvalifikationen, men gik forbi ham i starten og kiggede sig aldrig tilbage. Han var den første, der gik forbi Giovinazzi efter at have leveret en ’kørerbombe’ i sving 13. Et træk, der ledte ham til at ende på en hårdt tjent sjetteplads.

Romain Grosjean får 7 ud af 10.

F1i8 ud af 10

- Danskeren viste stålfast kørsel, hvilket er noget, vi er blevet forvænt med fra danskerens side. Denne gang var det Nico Hülkenberg, der fik Magnussens aggressivitet at føle, da de to kæmpede efter hver især at have været i pitstop. En kamp, som danskeren vandt.

- Sjettepladsen betyder, at det kun var Mercedes, Ferrari og Red Bull, der var hurtigere end Kevin Magnussen. Det ser rigtigt lovende ud for Haas og Magnussen, der sætter alle sejl ind på at blive nummer fire i konstruktørernes mesterskab.

Romain Grosjean får 6,5 ud af 10.

Næste Formel 1-løb foregår i Bahrain 31. marts.