Mercedes-chef forbød kørerne at gå efter den hurtigste omgang

16x9
Ifølge Toto Wolff ignorerede Hamilton og Bottas at høre efter, hvad han sagde. Foto: Julian Smith / Ritzau Scanpix

Teamchefen for Mercedes, Toto Wolff, var ikke meget for, at Hamilton og Bottas skulle køre efter den hurtigste omgang.

Formel 1-kørerne har i denne sæson en lille ekstra grund til at træde lidt hårdere på speederen.

Der bliver nemlig givet et point til den kører, som sætter den hurtigste omgang i hvert grandprix. I sæsonens første løb, der blev kørt i Australien, var det Mercedes' Valtteri Bottas, der løb af med det ene point. Men ifølge Mercedes' teamchef, Toto Wolff, beordrede han faktisk kørerne til ikke at gå efter den. Men Bottas adlød ham tilsyneladende ikke.

- På morgenmødet søndag snakkede vi om en strategi for løbet, og jeg forbød dem at køre efter den hurtigste omgang, hvis vi kørte om første, anden eller tredjepladsen, siger Toto Wolff til Autosport.

- Men de ignorerede mig allesammen.

Wolff mener, at risikoen var for stor ved at give ekstra gas, hvis teamet alligevel bejlede til de øverste pladser. Han er dog alligevel meget tilfreds med, at holdet fik det ekstra point.

- Jeg mente, at det var at tage en chance – især når man går efter de store point. Burde man så køre efter den hurtigste omgang?

- I sidste ende er jeg meget glad, og jeg synes faktisk, at det er godt, at vi fik det ekstra point. Det er underholdende, og det skaber et storslået show, siger teamchefen.

Jeg er glad for, at jeg fik den, da det er et ekstra point

Valtteri Bottas

Bottas kørte ikke kun den hurtigste omgang

Valtteri Bottas løb ikke kun af med det ene point, som den hurtigste omgang giver. Finnen var ganske suveræn hele grandprixet igennem, hvor han endte med at tage sejren foran sin teamkollega og forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton.

Det var netop, da Bottas var så langt foran i slutningen af løbet, at han tillod sig at køre efter den hurtigste omgang. Hvis ikke han var det, havde han ikke gået efter det, fortæller finnen.

- Den hurtigste omgang har andenprioritet. Da hullet til forfølgerne var stort nok, var der tid til at snakke om en taktik, siger Bottas.

- Jeg trak lidt tilbage, brugte nogle andre indstillinger i motoren og gik efter den hurtigste omgang. Jeg er glad for, at jeg fik den, da det er et ekstra point.

Det næste Formel 1-grandprix bliver kørt i Bahrain og foregår fra 29. til 31. marts.