McLaren truer med at stoppe i F1 – lægger pres på før vigtigt møde

16x9
Lando Norris og resten af Formel 1-feltets fremtid er blandt andet på dagsordenen tirsdag. Foto: Diego / Ritzau Scanpix

Zak Brown, administrerende direktør for McLaren, fortæller, at teamet vil overveje at forlade Formel 1, hvis der ikke sker ændringer.

Formel 1-holdene står foran en yderst afgørende uge, når der bliver holdt stormøde om sportens fremtid.

Tirsdag mødes Liberty Media, der ejer Formel 1, den internationale motorsportsunion, FIA, samt alle 10 Formel 1-hold i London for at begynde samtaler om sportens fremtid.

Liberty Media malede med den brede pensel i 2018, da de forsøgte at beskrive, hvad der er på dagsordenen. Bilerne, motorerne, fordelingen af indtægter, begrænsning af udgifter og styring af Formel 1 er de fem centrale punkter

Hvis der ikke kommer noget konstruktivt ud fra mødet, vil McLaren-teamet, der er det næstældste hold i Formel 1 efter Ferrari, overveje, om de overhovedet har en fremtid i sporten.

- For McLaren er der to bokse, der er nødt til at blive krydset af. Det skal give økonomisk mening, og der skal være mulighed for at kæmpe fair og lige. Hvis der ikke er det, vil vi seriøst overveje vores position i Formel 1. Det er ikke en position, vi vil være i, siger Zak Brown, der er administrerende direktør for McLaren, til The Guardian.

- Hvis vi føler, at de nye regler ikke putter os i den situation, er vi nødt til at overveje vores deltagelse i Formel 1.

Vil have anerkendelse af historien

McLaren må vente med at se til efter mødet tirsdag, hvor noget af sløret bliver løftet. Brown er optimistisk og håber, at Formel 1-feltet bliver udlignet - især hullet til Ferrari, Mercedes og Red Bull.

Han støtter Libertys retning, men det er den nye kommercielle aftale, som er det mest hastende og svære.

- Jeg synes, at der skal være anerkendelse af de forskellige holds historie. Vi er alle enige om, at Ferrari er det største navn og skal fremhæves, men ikke på sådan et niveau, og det burde heller ikke være stand til at putte så mange ting ind i løbet. Det skal vi se på, siger Brown.

Det kommende møde afskiller sig fra mange andre møder, fordi der kan være meget store ændringer på dagsordenen. Det er vel at mærke ændringer, der kan vende op og ned på sporten, som vi kender den i dag.

Den nuværende aftale udløber i slutningen af 2020, og The Guardian skriver, at der er en deadline for den nye aftale i juni.

Formel 1-kalenderen
De vigtigste datoer i 2019-sæsonen.