Giro: Dansk præmiepige vil kysse Alex

16x9

Dansk præmiepige håber at komme til at kysse Alex Rasmussen

De fleste cykelfans ved, at Giro d'Italia har deltagelse af flere danske ryttere, danske sportsdirektører og et dansk hold. Men det er nok de færreste, der ved, at også en dansk præmiepige huserer i det italienske etapeløb.

23-årige Rikke Lindegaard har fulgt Giroen som "kyssepige" lige siden starten i Herning, men hun har endnu ikke fået sit største ønske opfyldt.

"Jeg gad rigtig godt, Alex Rasmussen kom op på podiet. Han er lidt min favorit," siger Rikke Lindegaard til sporten.tv2.dk.

Phinney og Cavendish de største oplevelser
Rikke Lindegaard vandt først en konkurrence i Danmark, der gjorde hende til præmiepige på de danske etaper, og det gjorde hun så godt, at de italienske arrangører kontaktede hende og spurgte, om hun ville være præmiepige under hele Giro d'Italia.

Hendes primære opgave er at være på podiet med de vindende ryttere efter etaperne, og derudover fungerer hun som levende reklamesøjle i målområdet, mens etaperne er i gang.

Hvem har været den fedeste at få lov til at kysse indtil videre?

"Det har nok været Taylor Phinney. Eller Mark Cavendish, det var en stor oplevelse at få lov til det," siger Rikke Lindegaard.

En fed oplevelse
"Der er en del kørsel frem og tilbage, men det er også sjovt, og det er en rigtig fed oplevelse at være med."

Rikke Lindegaards største chance for at få lov til at kysse Alex Rasmussen er efter søndagens enkeltstart, hvor den danske Garmin-Barracuda-rytter er blandt favoritterne.

Se meget mere til Rikke Lindegaard på TV 2 Sportens Facebook-side i "GIRO-TUBE" via det øverste link i boksen.