Nanna Koerstz Madsen vinder i Tjekkiet og er tæt på OL

16x9
Nanna Koerstz Madsen vandt Ladies European Tour-turneringen i Tjekkiet. Foto: BJORN LINDGREN / Scanpix Denmark

Nanna Koerstz Madsen vandt Ladies European Tour-turneringen i Tjekkiet med hele fem slag ned til nummer to.

Nanna Koerstz Madsen gjorde det absolut bedst mulige for sine OL-drømme, da den unge danske golfspiller søndag vandt Ladies European Tour-turneringen i Tjekkiet med hele fem slag ned til nummer to.

Nanna Koerstz Madsen gik en pletfri sidste runde i 65 slag og fulgte dermed op på 68'eren i første runde og de 65 slag i anden runde.

Med sejren betragter Dansk Golf Union det som sikkert, at Nanna Koerstz Madsen sammen med Nicole Broch Larsen bliver Danmarks repræsentanter i kvindegolf i Rio.

Emily Kristine Pedersen, som er Nanna Koerstz Madsens direkte rival til den anden danske plads ved legene, sluttede på en delt 31.-plads i Tjekkiet.

Nicole Broch Larsen er sikker på at snuppe den første OL-billet.

OL-billetterne går automatisk til de to spillere, der ligger højest på verdensranglisten 10. juli.

På den seneste rangliste var Nanna Koerstz Madsen placeret som verdens nummer 124, mens Emily Kristine Pedersen lå nummer 125.

Turneringen i Tjekkiet var sidste European Tour-turnering, inden det samlede regnskab skal gøres op. Hvis Emily Kristine Pedersen skal nå at fravriste Nanna Koerstz Madsen OL-pladsen, skal hun altså finde en turnering, hvor hun kan score flere point, end dem rivalinden vandt i Tjekkiet.

En sådan turnering afvikles ikke i Europa, og så er USA en mulighed. Men det kræver først adgang gennem kvalifikation og derefter en absolut topplacering i hovedturneringen for at komme til OL.

Emily Kristine Pedersen har ifølge Dansk Golf Union på et pressemøde for nylig afvist en USA-løsning.

- Det er med en god fornemmelse i maven, at vi snart tager til OL, for med sejren til Nanna, så vil det med meget stor sandsynlighed være lutter European Tour-vindere, der endeligt udtages til OL.

- Kan man vinde på dette niveau, så er en OL-medalje ikke uopnåelig, siger elitechefen i Dansk Golf Union, Claus Mølholm.

I Tjekkiet gik Nanna Koerstz Madsen ind til den afsluttende runde på andenpladsen, men fjernede med en ny kanonrunde spændingen om udfaldet, før et voldsomt uvejr alligevel skabte stort drama.

Klokken 14.51 stod danskeren således med et kort put for en birdie på 14. hul, da klokken ringede spillet af.

Uvejrspausen fik dog ikke danskeren til at få nerver på, og da spillet blev genoptaget, hentede hun sin birdie, kørte de næste huller hjem i par, før hun på 17. hul lavede endnu en birdie og øgede sit forspring til Pamela Pretswell på andenpladsen til fem slag før sidste hul. Det gik danskeren i par.

- Jeg spillede virkelig solidt med to bogeyfri runder og ikke særligt mange dårlige skud. Jeg prøvede bare at forholde mig roligt, nyde føringen og have det sjovt med min caddie.

- Jeg troede, jeg ville have været mere nervøs, men jeg var slet ikke nervøs overhovedet, siger Nanna Koerstz Madsen til ladieseuropeantour.com

Også Malene Jørgensen gik en flot finalerunde, i 66 slag (fem under par), og hun sluttede turneringen på en delt sjetteplads.

Det er 21-årige Nanna Koerstz Madsens første turneringssejr i Ladies European Tour.