Den danske kaptajn frygter ikke Tiger Woods

16x9
Den danske Ryder Cup-kaptajn Thomas Bjørn og det vigtige trofæ på det officielle pressemøde mandag Foto: Eric Feferberg / Ritzau Scanpix

Kaptajnen for det europæiske Ryder Cup-hold, Thomas Bjørn, frygter ikke Tiger Woods efter amerikanerens første sejr i fem år i weekenden.

Danske Thomas Bjørn, der er Ryder Cup-kaptajn for det europæiske mandskab i den traditionelle golfdyst, er ikke bekymret over at stå overfor et fænomen med masser af medvind.

42-årige Tiger Woods vandt i weekenden sin første turnering i fem år, og han ligner en mand, der kan gøre en forskel for det amerikanske hold ved weekendens Ryder Cup i Guyancourt udenfor Paris. Men det får ikke den danske kaptajn til at frygte golflegenden.

- Det her er 24 af de bedste spillere i verden, og når de tørner ud mod hinanden, er de alle i stand til at lave fantastiske ting, sagde Thomas Bjørn på et pressemøde forud opgøret.

- Vi frygter ikke nogen, fordi vi har spillet mod dem mange gange hver især, men vi har respekt for vores modstandere, og vi ved, hvad vi er oppe imod.

Men der var masser af roser fra den danske Bjørn til den amerikanske Tiger, efter golffænomenet vandt sin sejr nummer 80 på den amerikanske PGA Tour, da amerikaneren søndag vandt på East Lake Golf Course.

- Vi vil gerne se ham på toppen af sit spil. Han gør så meget for golfspillet. Da jeg så hans sejr, syntes jeg, det var storartet. Det var fantastisk set i et større perspektiv for sporten, lød det fra Thomas Bjørn.

- Når Tiger Woods vinder turneringer, er det noget sporten, og vi alle nyder godt af. Fordi i sidste ende, uanset hvad de her 24 spillere leverer i den her uge, så har spillet brug for det boost fra spillere som ham, der får spillet ud til masserne. Golf har brug for ham på toppen af sit spil. 

Det er 42. gang, at Ryder Cup-matchen afvikles. Og det er første gang, at Thomas Bjørn er kaptajn. Begge hold stiller med 12 spillere, og på det europæiske hold har den 47-årige kaptajn selskab af landsmanden Thorbjørn Olesen.

De to danskere skal forsøge at fravriste USA trofæet, som amerikanerne vandt på hjemlig grund i Minnesota i 2016. Det var den første amerikanske sejr siden 2008.

Ryder Cuppen begynder på fredag og afsluttes søndag.