Tæt på: Danmark må 'nøjes' med VM-sølv

16x9
Frederik Clausen, Andreas Holst Jensen, Johan Hansen og Sebastian Henneberg jubler over finalepladsen ved U21-VM Foto: Brazil Handball

Danmarks U21-herrelandshold i håndbold må nøjes med sølvmedaljer ved VM i Brasilien, efter at holdet tabte en tæt finale med 24-26 til Frankrig.

Favoritterne viste sig desværre at være en lidt for stor mundfuld for de danske stortalenter, som dog ikke gav op uden kamp. 

Godt nok haltede Danmark igennem hele kampen efter franskmændene, der førte 14-11 ved pausen.

Fankrig fortsatte godt halvvejs inde i anden halvleg med en komfortabel føring på mellem tre og fire mål, men de danske drenge var ikke fordige med at kæmpe for guldet.

Et par hurtige scoringer bragte Danmark uhyggeligt tæt på en udligning i kampens allersidste minutter, men to danske udvisninger spændte desværre ben, og udligningen, der ville have bragt holdene ud i en forlænget spilletid, udeblev. 

Med få sekunder igen afgjorde Frankrig endegyldigt kampen med scoringen til 26-24.

Det er anden gang i turneringen, at Danmark taber til Frankrig, der også vandt det indbyrdes opgør i gruppespillet. Frankrig har med finalesejren vundet alle sine kampe ved slutrunden.

Jacob Lassen fra Randers HH blev dansk topscorer i finalen med otte mål, mens Kristian Bonefeld og Simon Hald hver scorede tre kasser.

Ifølge Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside havde det danske hold stor opbakning fra mange danskere, der er rejst med til Brasilien

Tyskland vinder bronze med en sejr over Egypten.

Danmarks vej til finalen

Gruppekampe:
DAN-CHI 39-20
KOR-DAN 27-28
DAN-ALG 42-18
ARG-DAN 24-30
DAN-FRA 26-32

Slutspil:
BRA-DAN 31-34
SPA-DAN 21-22
DAN-TYS 28-26