Ny dansk håndbold-finale i dag: U19-piger kan vinde EM-guld

16x9
Flemming "Tuborg" Larsen og U19-landsholdet er i EM-finalen mod Rusland. Foto: DHF

Håndboldfremtiden er lys i Danmark. I nat sikrede U21-landsholdet på herresiden sig sølv ved VM, og søndag middag er det så de ypperste harpikstalenter blandt de unge danske håndboldkvinder, der skal spille med om det fineste metal.

Danmarks U19-damelandshold har spillet sig frem til finalen ved europamesterskaberne i Spanien. Her venter en velkendt modstander i skikkelse af det stærke russiske hold, som slog Danmark i den indledende gruppefinale med 25-22. Alligevel står de rød-hvide håndboldpiger i finalen efter en klar semifinalesejr over Sverige.

- Vi er kommet så vidt, fordi vores trup udover at have høj kvalitet også besidder stor, stor bredde. Modsat mange af de andre hold, er vi ikke nødvendigvis afhængige af topspil fra de samme spillere kamp efter kamp.

- Hvis en falder ud, tager en anden over. Det er nok lidt det samme hos Rusland, som også skifte ud blandt mange dygtige spillere, siger Flemming ”Tuborg” Larsen til TV 2 SPORT.

U19-cheftræneren roser sit holds voksende formkurve siden nederlaget til Rusland. En flot kollektiv præstation krydret med toppræstationer – blandt andet fra stregpositionen:

- En spiller som Sara Hald fra Team Tvis Holstebro har vist ekstraordinært højt niveau. Hun fanger stort set alt og har en virkelig høj scoringsprocent. Men holdet som enhed betyder jo også noget i det henseende. Hun er afhængig af gode indspil, ligesom hun er med til at skabe huller for vores bagspillere med sine ryk.

Netop bevægeligheden bliver essentiel for danskerne, hvis de skal overvinde de fysisk stærkere russere:

- Jeg ser russerne som svage favoritter – de vandt jo sidst, men vi er blevet bedre og bedre siden da. Russerne er vel i gennemsnit otte centimeter højere end vores spillere, så vi bliver nødt til at være hurtigere og smartere end dem. For fysikken slår vi dem ikke på, siger Flemming ”Tuborg” Hansen.

Han drager paralleller til de mange opgør på seniorplan de to nationer imellem, hvor Danmarks kvindelandshold både har vundet nogle, men også blevet fysisk kuet i andre.

Finalen spilles 12.30 og bliver ikke vist på TV, men kan følges via dette link.